• Lyme kór II. Érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Köszönöm mielőbbi válaszát. 2011. 07. 25-i (említett előzmény és antibiotikum kezelés) levelem után a térdhajlatban lévő (fotóval illusztrált) "Lyme folt" a mai napra (3 napos Curam gyógyszerszedés után) elhalványult. Egyéb tüneteim nincsenek, előzőekben sem jelentkeztek. Egy hét lejárta után kell az orvosnál ismét megjelennem. Kérdésem: a folt - mégis - a Curam hatására halványult-e el? Vagy magától is elhalványult volna? Ill. A folt teljes eltűnése jelentheti-e a teljes gyógyulást? Ajánlott-e további szakorvosi vélemény? Válaszát várva, tisztelettel: Rétsán Gabriella

        Dr. Lakos András válasza a Kullancs, Lyme-kór témában

        A Curam egy kombinált készítmény. Egyik része az amoxicillin, hatékony a Lyme baktériumra. A másik komponens a klavulánsav, sok mellékhatást okoz, és nem hat a Lyme baktériumra. A Lyme betegségben 20 napos kezelést alkalmazunk, átlagos súlyú felnőttnek 3x1000mg amoxicillint. A Curamot gyakran 2 részletben adják, 8 óra alatt az amoxicillin lebomlik, így órákig hatóanyag nélkül maradhatnak a Borreliák. Ha gyakrabban adják, akkor a klavulánsavtól legalább hasmenése lesz, de komolyabb mellékhatások is előfordulhatnak. A Curamtól múlt el a foltja, de ez még nem jelent kórokozó-mentességet.


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. július 27., 09:43; Megválaszolva: 2011. július 28., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....