• Bélférgességem elkaphatja a családom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok.Tegnap jún.20-án reggel a székletembe volt egy fehér színü giliszta kb:10cm hosszú kaptam decaris gyógyszert tegnap este be is vettem, azt mondta dr. nő 2 hét múlva megint vegyem az 1 szemet.Lehetséges,hogy lessz még bennem?Ettől teljesen el múlik vagy a végén érdemes megnézetnem a székletet?A 4 éves kislányomnál és a férjemnél is lehet?Elkaphatják tőlem vagy ez nem fertőző?Náluk is érdemes székletet nézetni?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bélféreg témában

        Kedves Kérdező ! A Decaris tablettát férgesség esetén egy alkalommal szokás szedni, indokolt esetben megismételhető a gyógyszer beszedése. Ez a gyógyszer nem minden típusu féreg ellen hatásos. Mindenképpen javasolt a széklet féregpete vizsgálata Önnél és a közvetlen hozzátartozóknál. Három egymást követő negatív székletvizsgálati eremény után mondható el, hogy a kezelés sikeres volt. Ha az otthonában kutya vagy macska van, azok kezelése is elengedhetetlen. Nem megfelelő higiénés körülmények között a családtagok elkaphatják a fertőzést, nagyon fontos a wc használat utáni alapos kézmosás.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 21., 07:04; Megválaszolva: 2011. június 23., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...