• Galandférget elkaphatják gyermekeim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! Egy évvel ezelőtt ,a gyerekeim(3 és 5és fél évesek) nagy állatrajongása miatt,magunkhoz vettünk egy spánielt,aki az előszobánkban lakik,beljebb nem is jöhet.Eddig nem is volt semmi gond,azonkívül,hogy a kutya,néhányszor bepiszkított,d( ezen már túlvagyunk)de kb.1 hónapig nem volt rajta a bolhanyakörv és 4 napja észrevettük,hogy bolhás,mivel a bolhák megcsíptek engem(30 hetes terhes vagyok)és a nagyobbik gyereket.Azonnal megfürdettem bolhairtó samponnal, elvittük állatorvoshoz,kapott bolha elleni cseppet,féreghajtót,én a tőlem telhető módon mindent kimostam,fertőtlenítettem,két nap múlva a fiamon megint volt egy két csípés.pedig azóta állandóan porszívozok,minden ruhánkat,törölközőnket kimosom,naponta legalább 3-szor felmosok Domestosszal stb.Állapotom miatt rovarirtóval nem merjük befújni a lakást.A gyerekek gyakran kimentek eddig a kutyához,ölelgették,játszottak vele,és hazudnék,ha azt mondanám,hogy minden alkalommal kezet mostak utána.Most iszonyú lelkiismeret furdalásom van,amiért kutyát hoztam a házba,miután az interneten elolvastam,hogy miket terjeszthet a bolha,arról nem is beszélve,hogy nemsokára újszülött lesz a házban. Kérdéseim:1.A leírtak alapján mennyi a valószínűsége,hogy a család valamelyik tagja galandféreggel fertőzödött a bepiszkításkor,vagy a bollhák által? 2.A terhességemre jelenthet veszély ez a kb.10 bolhacsípés?3.Véleménye szerint ajándékozzuk el a kutyát,a gyerekek biztonsága érdekében?4.Ön szerint szükség van a lakásban teljes bolhaírtásra,vagy ha nincs gazdállat akire visszamenjenek,hamarosan elpusztúlnak a gyakori takarítástól,és éhezéstől is? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a féreg témában

        Tisztelt Hölgyem! A kutyák által terjesztett férgesség sajnos nehezen kerülhető el, a legszerencsésebb, ha nem tartják lakásban az állatot. A kutyának a szűrén ott van a fertőző féregpete, és könnyedén lesimogatható róla, ha hozzáérünk. Ezért nem győzzük hangsúlyozni a rendszeres kézmosást az állatsimogatás után. A bolhacsípésből nagyobb baj nem származhat, inkább a kutyán található kullancs veszélyesebb lehet. Ezért tanácsolom, ha bab érkezik, tartsák az állatot az udvaron, és a gyermekek mossanak gyakran kezet. Időszakosan célszerű azokat a személyeket, akik közvetlen kontaktusba kerülnek az állattal féreghajtóval kezelni. Természetesen a kutyát is kell.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 07:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...