• Kihez forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Kétségbeesésemben írok önnek. Még fiatal vagyok, ahhoz hogy bármilyen komoly problémám legyen, de mostanában egyre rosszabb a helyzet. A vérnyomásom túl ingadozó, már kicsi korom óta. Viszonylag rendszeresen sportolok.Eközben, ha ugyan azt a trükköt többször próbálom,egyszer csak összecsuklanak a végtagjaim, szabályozott légzés mellett is. Sokszor előfordul. A vádlim sokszor megkeményedik. Nem vagyok túlsúlyos, nem hordok szoros zoknit, és így is pár óra alatt körédagad a bokám. Az állandó fejfájás, szédülés, a jéghideg végtagok már megszokottak kicsi korom óta. De mostanában már csak lassan tudok a székről is felállni, hogy ne essek vissza rá. Ilyenkor egy kicsit várnom kell míg az agyam reagál, és a lábamba is megfelelő mennyiségű vér jut, különben az első lépésnél összecsuklok. A háziorvos nem mond semmit. azt hiszi kitalálom ezeket. De a héten volt rá eset, hogy felébredtem az ágyba, el akartam indulni, de a szememen kivül nem tudtam mozgatni semmimet. A párom masszírozta a végtagjaimat majdnem egy órán keresztül, míg végre lábra tudtam állni. Akkor nagyon megijedtem és az orvosom mégsem tud beutalni sehová. a családunkban gyakori a szív és az érrendszeri megbetegedés is, de hasonló még nem fordult elő. Szeretnék tanácsot kérni, hogy kihez fordulhatnék, vagy hova kérjek beutalót ezügyben. Illetve szeretném emgtudni, hogy ennek lehet- e köze a hemangiómához (bal mellben) amivel születtem. Előre is köszönöm a választ

        Dr. Bene Orsolya válasza a kardiológia témában

        Kedves kérdező! Eléggé szerteágazóak a panaszok, nehéz konkrét diagnózist felállítani. Kiindulásnak egy belgyógyászati vizsgálat, rutin labor is jó lenne - nincs-e vérszegénység az erőtlenség hátterében pl. Nem egyértelmű, mit ért ingadozó vérnyomás alatt - ha nyugalomban többször mér 140/90 feletti értéket, mindenképpen kivizsgálásra van szükség, egyébként a vérnyomást számos dolog (érzelmi állapot, mozgás stb.) befolyásolja, nem tud mindig ugyanolyan értéket mérni. A lábdagadás hátterében is több dolog húzódhat meg, befolyásolják hormonális tényezők (menstruációs ciklus is), lehet kardiológiai oka, visszerek is állhatnak a háttérben, ezt vizsgálat nélkül ismét nehéz elkülöníteni. Szintén nem egyértelmű, mit ért összecsuklás alatt - ilyenkor elsötétül a világ, elájul? Megüti magát? Elképzelhető, hogy a vérnyomás esik le, több folyadékot kellene fogyasztani, de ritmuszavar/vezetési zavar, neurológiai ok kizárása is megfontolandó. A vádli keményedése hátterében állhat pl. ionzavar - kicsit több banán fogyasztása, magnéziumpótlás lehet, hogy rendezi is a tüneteket, de itt is szerepet játszhat veseprobléma, hormonális eltérés. Mindezek mellett pszichés okok szerepe is felmerül, ha szervi eltérés nem igazolódik. Tehát első körben belgyógyászati vizsgálat jön szóba, ennek és a laborok függvényében lehet többet mondani - az is lehet, hogy kisebb életmódbeli változtatásokkal orvosolhatók a panaszok.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. november 22., 21:04; Megválaszolva: 2010. november 23., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...