• Hypoglicaemia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta alacsony az éhgyomri vércukor értékem legutóbb 3.8 volt. Diabeteses lennék? Házi orvosom semmit nem tesz. Időnként reggelente van rosszullétem uitána rengeteg édességet kell ennem. Mi erre a magyarázat? A családban van cukros.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a alacsony vércukor témában

        Kedves Kérdező! A cukorbetegség magas vércukorral együtt, tehát semmiképpen diabeteses. Az alacsony vércukorérték reggelente általában arra utal, hogy a szénhidrát tárolása és lebontása a szervezetében speciálisan történik, lassabban bontja a tárolt szénhidrátot és ezért időnként lehet alacsonyabb vércukorértéke. Ez annyit tesz, hogy érdemes sokszor keveset ennie, lehetőleg elhúzódó szénhidrátot (zsemle, kifli, kenyér).


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. október 20., 11:30; Megválaszolva: 2010. október 21., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: