• Nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Eléggé sok panaszom van, ami megnehezíti egy vagy két konkrét betegség pontos diagnosztizálását. Epés refluxom van, rendszertelen a menzeszem (1,5 hónapja nem volt), és most fejfájás és nyelési nehézség mellett egy kb. 2bab méretű bőr alatti (nem látszik a bőr felszínén) duzzanatot fedeztem fel a bal hónaljam közepén. Nem tudom mi lehet ez. A szüleim azt mondták ,lehet hogy csak valamilyen vírus/baktérium fertőzött meg és ezért duzzadt meg a nyirokcsomó. Én viszont ettől nem tudok megnyugodni. Szeretnék elmenni valamilyen vizsgálatra, ami majdnem 100%-ra megmondhatná, hogy mi a bajom. De nem tudom hová menjek, és milyen vizsgálatr. Kérem segítsenek! Segítségüket előre is köszönöm! F. Kata

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Önmagában a megnagyobbodott nyirokcsomó a hónaljban nem jelent betegséget. Első lépésben követést javaslok. Amennyiben nőnek, fájdalmassá válnak történjen ultrahang és fizikális vizsgálat. A többi leírt panasz hátterében szerepet játszik az étkezés és az életvitel. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta), egyen rendszeresen, kerülje az alkoholt, dohányzást, egyszerű szénhidrátot. Sajátítson el stressz kezelési technikát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 21:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: