• Ismét tetoválás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr.Az már bebizonyosodott a tetoválással kapcsolatban, hogy nem bakteriális fertőzés okozta a nyirokcsomó duzzadást a tetoválás után a melkasomon.De mikor voltam kontrol ultrahangon az lett megállapítva, hogy a tetoválás alatti ödéma mérete csökkent, de a nyirokcsomó mérete még nem illetve az érzékenysége csak kis mértékben.Az volna a kérdésem Dr.Úr, hogy várjak még egy ideig, hátha hejrejön magától.Vagí menjek tovább valamilyen vizsgálatra.Illetve , ha a festék okozta túlérzékenység a nyirokcsomó elváltozás.Van -e okom tartani a tetoválás illetve a nyirokcsomó eltávolítástól? A vérképem jó nem mutatott semmilyen eltérőt.A nyirokcsomó mérete 2cm.Dr.Úr szerint is válthat ki ilyen túlérzékenységet illetve nyirokcsomó gyulladást a tetováló festék?A válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a tetoválás témában

        Tisztelt Kérdező! A festék tud hasonló reakciót okozni. Nem javaslok komolyabb kivizsgálást jelenleg. Amennyiben nem nő a nyirokcsomó és nem válik fájdalmassá nem tegyen semmit és nem is szükséges.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 19:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 13., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...