• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Elnézést kérek, hogy így, ismeretlenül írok Önnek! A következő problémával kapcsolatban szeretném a véleményét kérni, mint laboratóriumi szakorvos. Elöljáróban, a teljesség miatt szeretném ismertetni az előzményeket is. Július elején, az esti órákban arra lettem figyelmes, hogy nyeléskor fáj, szúr a torkom jobb oldala, amely tipikusan (véleményem szerint) gyulladás jellegű díszkomfort érzet volt. Amint a fájlalt területre nyúltam, egy babnyi csomót tapintottam, amely akkor érzékeny volt a nyomásra. Ultrahang vizsgálat a nyakam mindkét oldalán, szimmetrikusan elhelyezkedő 2 és 2.5 cm-es nyirokcsomót látott. A 2 cm-es nyirokcsomót észre sem vettem, mert nem igazán tapintható, még most sem, de egyértelműen érzékeny nyomkodásra. A nagyobbik csomó pedig már fájdalmatlanná vált, mobilis. Ezenkívül a nyaki lágy részben, pontosabban a jobb oldali parotis-ban néhány apró, ki nem tapintható nyirokcsomócska van. Fontosnak tartom leírni, hogy a nyakam mindkét oldalán még most is érzek néha kellemetlen, enyhe szúró érzést, amely vagy egy pillanatig tart vagy 1-2 percig húzódik. Testem többi tájékán nem észleltem csomót. A múlt héten szerencsére soron kívül elvégeztettem egy teljes vérképet ismerősömnek köszönhetően, ahol mindent rendben találtak. Minden lehetséges elemzést elvégeztek. Mindösszesen annyi eltérés volt, hogy az egyik pajzsmirigyem túlműködik, valamint a közelmúltban a leletek alapján átestem egy EBV fertőzésen is. A laborszakorvosom azt mondta, hogy a közelmúltban zajlott a fertőzés, mert a vérvételkor még emelkedett volt a lymphocita számom. Az orvos rögtön a lényeggel indított, hogy mivel a trombocita-, fehér- és vörösvérsejt számom szuper, ezért rákos nem vagyok. Én kezdetektől a limfómára koncentráltam, hogy tuti biztos, hogy az a baj. Így a nyaram fele a semmibe veszett a rossz kedv miatt. Szeretném kérdezni Önt, mint hozzáértő szakembert, hogy ezek alapján tényleg kizárható ez a rettegett betegség? Fontolgatom egy fül-orr-gégészeti magánrendelés felkeresését. Megtisztelő válaszát, véleményét megköszönve, üdvözlettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Ami a kérdését illeti: A klinikai tünetei alapján valószínű az Epstein-Barr vírusfertőzés lehetősége, amelyet a laborlelete is alátámasztott. A nyirokcsomók ebben a betegségben megnagyobbodnak, fájdalmasak, torokfájdalom is megjelenik. Önnél ez mind fennállt. A fertőzést a szervezet legyűri, de maga a vírusfertőzés sokáig igénybe veszi az immunrendszert, a tünetek elhúzódóak, kellemetlenek, főként az Ön életkorában. Legyen türelemmel, el fognak múlni, és Ön ismételten egészséges lesz. Részemről ebben az esetben nem gondolnék rosszindulatú betegségre, és emiatt igazán kár lenne ezt a meleg és szép nyarat a továbbiakban tönkre tenni. Bármikor szívesen állok rendelkezésére válaszaimmal, ha kétségei lennének a későbbiekben is, vagy bármiben segíthetek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 17:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...