• Ecet - árt vagy használ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! Mostanában kénytelen vagyok sok 20%-os ecetet használni töményen (tisztításhoz). (Nem részletezném, miért, de tényleg muszáj.) Ma használtam így először, de majd' meg fulladtam a szagától, nagyon tömény volt, és tényleg fullasztó. Fél percenként az ablakhoz kellett mennem lélegezni. Régen az emberek ezzel öblítették a hajukat, és sok egészséges hatást is tulajdonítanak neki, de én ezt nem értem. Amikor rám borult, nagyon marta a bőrömet, hiába mostam le. A gumikesztyűt is szétmarta. (Max. 1 hónapig kell minden nap 2 órában tömény ecetet használnom.) Ez mennyire károsítja az egészségemet? Vagy nem árthat nekem azzal, hogy belélegzem? (Igyekszem visszatartani a lélegzetemet, de nem nagyon megy.)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mérgezés témában

        Kedves Hölgyem! Az ecetsav irritálhatja a légutakat, a szemet, a bőrt, ez akár gyulladásos tüneteket is okozhat. Nem javaslom, hogy használja ilyen gyakorisággal és ilyen töménységben, próbáljon meg más megoldáshoz folyamodni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 08., 21:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: