• Ólómmérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.WEBBETEG Orvos! Lakatos-hegesztö szakmám volt 2010. augusztusáig, amikoris a Margithid felújitásán dolgoztam, egy munkaköri orvosi vizsgálat alapján megállapitották, hogy ólommérgezett lettem. Infuziós kezelést kaptam kb. 3 hétig. Egészségkárosodás miatt leszázalékoltak.Szakmámban nem dolgozhatok. Sokat fogytam, erönlétem csökkent, Semmilyen gyógyszer kezelést nem kapok, van-e valamilyen gyógyszer erre? Kell-e valamiféle ellenörzésre mennem, mennyi idönként. Hova? Milyenre? Háziorvosom korábban vérvizsgálatra küldött több félére, de a labor elég sok vizsgálati értéket nem tudott megállapitani, közölni hiány miatt. Köszönettel:

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mérgezés témában

        Kedves Kérdező! A mérgezés felfedezésekor az infúziós kúrával kivonták a szervezetéből azt az ólommennyiséget, amely kivonható. Ezután az ólommal való érintkezést kell megszüntetni, ami meg is történt, hiszen ha jól értem, nem dolgozott tovább ugyanazon a munkahelyen. A későbbiekben gyógyszeres kezelés már nem szükséges. Sajnos, maga a hajdani mérgezés tartós egészségromlást idéz elő újabb ólom bejutás nélkül is. Természetesen időnként nem árt ellenőrizni a vérképét, ha eltérést tapasztalnak, pl. vérszegénységet, azt kell kezelni, de egyéb teendő nincs. Üdv: dr Tomonknó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. június 12., 06:39; Megválaszolva: 2012. június 18., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: