• Nyirokcsomó duzzanat+ viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/ doktor Nő! Egyszer már kérdeztem a témával kapcsolatban, de a panaszom továbbra is fennáll, ezért leírom, mi történt azóta. Még egy éve körülbelül leírtam, hogy felfedeztem a jobb és bal belső combjaimon a lágyéknál, hogy minkét oldalon van egy-egy (nyirokcsomó ?) duzzanat. babszem méretűek, jól elmozdíthatóak. Érdekessége, hogy mind a kettő párhuzamos egymással, pontosan egy szintben vannak, mind a két oldalon. Azt tanácsolták, nézettessem meg egy sebésszel, amit meg is tettem, ő ezt mondta: valóban nyirokcsomó a jobb combomon a duzzanat,ami babszemnyi de a jobb oldalon nem észlelte (én még most is ki tudom tapintani), kb. 0,5-1 cm átmérőjű, voltaren krémet javasolt, és ezt írta: dg.hydradenitis reg fem ls. . Én használtam egy ideig a krémet, aztán rájöttem, hogy nem ér semmit. :) namost azóta nem is voltam vele orvosnál, de továbbra is megvannak mind a két oldalon, nem nőttek, nem is fájnak, de a hajlatban a lágyékban és a környékén viszketnek, már eléggé rég óta, de nem tulajdonítottam nagy dolgot egészen idáig, mert még mindig viszket, el sem múlt és mostanság, van, hogy nem állok ellen, és vakarom, és elvakarom és akár ki is sebesedik a bőröm. Először neogranormonnal kentem, ma viszont vettem, mentolos hintőport, ettől egyáltalán nem viszket... Kérdezném, hogy van-e valami teendőm ezekkel a piciny csomókkal, semmi változás nem történt velük, ami jobban idegesít, az a vakarózás (időszakos, nem állandó, de gyakori) , és létezik -e ez ellen valami jó kenőcs/por? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel Mihók Barna

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A nyirokcsomókkal teendő nincs. Amennyiben fájdalmassá válik, vagy nőne akkor egy ellenőrzésre elmenni. A viszketés hátterében a gombás fertőzést érdemes kizárni. Mikor a viszketés és a tünetek kifejezettebb keressen fel bőrgyógyászt. A mentolos hintőport nyugodtan használhatja, különösen, ha ilyen jól bevált.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 20., 19:13; Megválaszolva: 2010. július 23., 08:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó