• Füldugulás, hányinger terhelésre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Van egy jellemzően fizikai terhelésre fellépő kellemetlen tünet. Amikor megerőltető testedzést végzek, de mostanában erős stressz helyzetben is fellép kizárólag a bal fülemben füldugulás, mely minden igyekezetem ellenére sem múlik el hiába próbálom orrbefogással "kipattintani" továbbá hányingert és néha ájulás közeli érzést érzek. Mivel rendszeresen futok és kerékpározok így ez rendkívül kellemetlen számomra. Félek, hogy esetleg szív- vagy érrendszeri problémával van a tünet összefüggésben. Továbbá az edzés közbeni frissítésre (ivás) szintén hányingerrel és ájulás közeli rosszulléttel reagál a szervezetem. A vérnyomásommal nincs gond, rendszeresen mérem és inkább alacsonynak mondható 90-100/60-70 közötti, a pulzusom szintén alacsony 50-60 közötti, erős terhelésre sem megy fel 80-90-nél többre. Szeretném ha megszűnnének ezek a számomra kellemetlen panaszok. Várom szíves válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező! A vérnyomást a rosszullét idején kell megmérni, ez az érték ad tájékoztatást. Az edzések előtt fogyasszon egyszerű szénhidrátot is, mivel előfordulhat, hogy a vércukorháztartás átmeneti zavar az ok. Összeségében nem elősosrban szívbetegségre gondolnék. A fizikai aktivitásban fontos a fokoztaos terhelés. Végezzen pulzus kontrollált edzéseket.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-06-14 23:42:19; Megválaszolva: 2010. június 27., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: