• Hőemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor, Doktornő!

        Már több mint 15 éve-most 37 éves vagyok- tapasztalom, hogy gyakran, minden ok nélkűl pl fizikai munkavégzés közben nyáron, vagy strandon hőemelkedésem lesz, ami fejfájással, szédüléssel jár. Voltam ezzel a problémával orvosnál, de azt mondta valószínűleg a stressztől-holott én ezt nem érzem- lehet. Ritkán, de előfordult pl ha nagyon mege van akkor egy hosszabb séta után, vagy futás után 39 közelébe megy. Épp emiatt van hogy mielőtt elindulok, elötte beveszek egy algopirint...

        Sajnos többet nem tudok segíteni, egyébként egészséges vagyok, nem tudom van -e köze ennek a problémához hogy gyakran kell pisilnem, holott kevés folyadékot iszom...

        Előre is köszönöm válaszát.

        Üdv 

        WEBBeteg szakértő válasza a hőemelkedés témában

        Kedves Kérdező!

        A rendszeres hőemelkedés hátterében többféle ok is állhat, de nem ritkán az is előfordul, hogy rendszeres kivzsgálás ellenére nem sikerül az okot felkutatni, illetve kezelés nélkül elmúlik a panasz magától. Okozhatja fertőzés, autoimmun folyamat, daganatos betegség is, ezért további vizsgálatok szükségesek egy belgyógyászati szakrendelésen.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Koór Sándor
        urológus

        Dr. Koór Sándor

        Kérdés: 2010-05-03 14:55:25; Megválaszolva: 2010. május 03., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...