• Ca 125 értéke

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Először bemásolom előző levelem és a kapott választ is: "Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kiderült, hogy a CA 125 értékem 74. Orvosom azt mondta, lehet, hogy endometriózisom van. Viszont ahogy utánalvastam, ez más, rosszabb betegségeket is jelenthet. Mennyire kell megijednem (bár már meg vagyok rendesen)? Azt is olvastam, hogy ezt a mutatót nem szabad közvetlen menstruáció előtt közben és rögtön utána végezni, mert akkor is mutathat magasabb értéket. Nekem a ciklus 3. napján nézték, mert más hormonokat akkor kellett. Ez mennyire számít magasnak, mert láttam már itt-ott ezer felettiről is írtak? Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm! Nóra Válasz:2010-08-19 10:43:08 29 éves Nóra. Milyen célból kellett nézni a CA 125-öt? Valami női baja lehetett, de erről természetesen nem ír. Azt írja, hogy más "hormonokat" is kellett nézni a vérben, milyeneket, és miért? (A CA 125 egyébként nem hormon). Hüvelyen keresztül végzett ultrahang ("transzvaginális ultrahang") vizsgálat szükséges a petefészkek állapotának megítélésére. Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus" Kérdéseire válaszolva, másfél éve nem esem teherbe, ezért néztek hormonokat, és az orvosom kiírta a CA 125 megnézését is. Peteérés figyelemmel kísérése céljából az utóbbi hónapokban többször voltam UH-on, volt, hogy hüvelyit csináltak. Orvosom most laparoszkópiát javasolt. Mennyire számít ez a 74-es érték magasnak, és az, hogy a ciklus 3. napján nézték, okozhatja-e, hogy ilyen magas lett? Mielőbbi válaszát megköszönve: Nóra

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a tumormarker témában

        29 éves Nóra. Változatlanul állítom, hogy ÉP petefészkek mellett a CA-125 magasabb értéke (74) igazán nem jelent semmit. Mi a csudának csinálták egyáltalán? Beteg petefészkeknél (petefészekrák eltávolítása után, a betegség követésére, stb.) persze más a helyzet. A vérből más "hormonokat " is néztek, írja Ön ismételten. Ezeket persze nem részletezi most sem. A CA-125 egyébként nem hormon. Űjra megkérdezem, mert nem látok tisztán: miért ment a nőgyógyászához, milyen panasza volt? Írjon, igyekszem gogyózni a problémán: Kézcsók


        Kérdés: 2010. augusztus 23., 10:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: