• Tanácstalanok vagyunk

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Anyósom nevében írok Önöknek, mert tanácstalanok vagyunk, az orvos szerint nem fog fejlődni ez a jóindulatú daganat. Agykoponya CT és nyaki gerinc natív CT eredményéről szeretnék véleményt kérni. Agykoponya CT: Bal oldalon az ékcsont szomszédságában extraaxialisan kb. 2cm-es magasabb denzitású kontrasztanyagot intenziven halmozó apró meszesedést is tartalmazó képlet látszik. A supratentorialis kamrarendszer átlagos tágasságú, nem dislocalt. Megtartott külső liquortér. Vélemény: Meningeoma. Nyaki gerinc natív CT: a cervicalis lordosis íve az alsó harmadban kiegyenesedett, meszes spondylophyták látszanak melyek a forameneket kissé szűkítik. II-III. csigolyák közti korong ép. III-IV. intervert. discuson kb.2mm-es protrusio látható, ami a durát kissé comprimálja. IV-V. intercorporalis korongon számottevő előboltosulás nem ábrázolódott. Distalisan artefaktum miatt a discusok nem véleményezhetők. Előre is köszönöm, várom válaszát: Magdolna

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a agydaganat témában

        Az agyban lévő meningeoma jóindulatú. Sokszor csak 10 - 15 év alatt növekszik egy-két millimétert. Nem rosszindulatú, de elhelyezkedése folytán elérhet fontos agyi központokat, csak ilyen esetben kell hozzányúlni (megoperálni). Különben nyugodtan maradhat. Ilyen betegeimnél évente csináltatok egy koponya MR-t és ennyi. Persze tünetek megjelenése esetén (pl. látás-zavar, vagy a végtagok mozgászavara, stb. stb.) más a helyzet, újra ki kell vizsgálni.


        Kérdés: 2010. június 28., 18:06; Megválaszolva: 2010. július 02., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: