• Melanoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 éves nő vagyok. Ez év februárban volt egy anyajegy eltávolítás a hasamról, mely kimetszéssel történt. A szövettani eredményem melanoma malignum lett: Superficiális SSM Breslow: 0.684 mm Clark:ll Ezután elküldtek mellkas rtg-re, lágyrész és hasi UH-ra. Eredményem negatív lett. Megtörtént a reoperácio is, melynek szövettani eredménye szintén negatív lett. Ezek után szeretném kérdezni hogy van-e félnivalóm és adhat-e áttétet ? Van-e szükség további vizsgálatokra és kezelésre ? Köszönöm előre is a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a melanoma témában

        Kedves Ismeretlen!

        Sajnos nem írja a második (ismételt) kimetszés szövettanát.

        A rendelkezésemre álló adatokból azt tudom mondani, hogy gratulálok: észrevette, időben elment egy jó orvoshoz, magyarul túl van a nehezén. Grade II-vel nem lesz baj.

        Persze figyelgetni kell egyelőre 3 havonként, mert ez a rohadt melanoma alattomos.

        Kézcsók



        Kérdés: 2010-06-09 09:59:01; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: