• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nálam 4,06 fokú csontritkulást állapítottak meg(főleg a gerinc és a csípő területén), mivel 38 évesen maradt el végleg a mensesem. Szeretném, megkérdezni Öntől ,hogy emiatt fájhat-e a gerincem, ami S alakban görbül, a forgóm, derekam alja, talpamban és sarkamban a csont, illetve a karjaim. Sajnos laktóz érzékeny vagyok, ebben az esetben milyen élelmiszerekkel tudnék kalciumot bevinni a szervezetembe? Mennyire lehet hatékony a gyógyszeres kezelés, várható-e javulás? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Szűcsné Kovács Erzsébet

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi fájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! A tejtermékek mellett egyéb kálciumdús termékek az olajos halfélék, olajos magvak (napraforgó), dió, mandula, szárazbab, banán, mazsola. ha ezekkel nem tudja bevvini a megfelelő napi mennyiséget, akkor tabletta formájában lehet még pótolni. Várhatóan a gyógyszeres kezelés mellett javulni kell a csontsűrűségnek. A fájdalmak valószínűleg nem a csontritkulással hozhatóak összefüggésbe, hanem egyéb kopásos gerincpanaszokkal. A csontritkulás akkor okoz elsősorban fájdalmat, ha csigolyaösszeroppanás, vagy egyéb csonttörés is van.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. március 29., 21:38; Megválaszolva: 2011. március 31., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: