• Miként fertőz az övsömör?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Négy napja derült ki rólam, hogy övsömöröm van, amitől most nagyon tartok, mert semmi jót nem olvastam róla. Csupa kín és szenvedés, ami előttem áll? Vagy megúszom a fájdalmakat, amiket írtak a betegtársaim? Talán időben mentem orvoshoz, mert csütörtök este vette észre a feleségem a derekamon a foltot és a kis hólyagocskákat. Másnap már mentem is a háziorvosomhoz. Ő Telvarin 800-at írt fel napi 5x és ZINCI AQUOSA 100g-os rázókeveréket. Kezd már beszáradni a sebem, de a hólyagok még megvannak. Mivel fertőz ez a betegség, miként fertőz? Lehetséges, hogy ettől fáj már régóta a vállam és a bicepszem? Amikor jelentkeztek a sebek aznap nagyon erős fájdalmam volt a hónaljamba, és azóta is tart. A fájdalmak nem állandóan, de elég sűrűn jelentkeznek. A szememet eléri a fertőzés, mert Glaucomás vagyok, ami nem igazán szerencsés. Hónapok óta levert és fáradt vagyok, szinte semmi nem érdekel. Amit eltervezek, azokat a dolgokat nem tudom megvalósítani, mert ha haza érek, leülök és már el is alszom. Lehet, hogy köze van ennek a betegségemhez? Dolgozhatok-e mint szakács a szakmámban, amíg meg nem gyógyulok? Mert nem vagyok táppénzen, most éppen a szabadságom töltöm, ami holnap letelik. Mikor mehetek vízbe? Mert július végén ismét szabadságon leszek, és egy termálfürdőbe szeretnénk nyaralni. A nemi életre van e valami hatással az övsömör elkaphatja-e a feleségem? Mire kell még vigyáznom, nehogy valakit megfertőzzek? A gyerekeim már nagyok, de azért még félek, nehogy elkapják ezt a betegséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a övsömör, fertőzés témában

        Az övsömört egy vírus okozza, ugyanaz, mint a bárányhimlőt, addig fertőz, míg a hólyagok be nem száradnak, legyengült immunrendszerű személyek vannak kitéve a fertőzésnek, illetve azok, akik még nem estek át bárányhimlőn.

        A betegség oka egy régebbi bárányhimlő-fertőzés újbóli aktiválódása, az ön esetében a stressz, a gyengeség hatására gyengülhetett az immunrendszer, és ez okozhatta az övsömör kialakulását.

        A fájdalom a betegség vele járója, meg is előzheti a bőrtünetek kialakulását, azt előre megjósolni nem lehet, hogy a bőrtünetek múlásával lesz-e még fájdalom, de ha igen, neurológia szakrendelésen kell jelentkezni, ott tudják kezelni.

        Ha az arcon lenne, és a szemet is érintené az övsmör, akkor kellene szemészeti szövődménytől tartani. Az ön esetében amíg friss hólyagok vannak, és ezek be nem száradnak, ne menjen dolgozni, keresse fel háziorvosát, hogy ő ítélje meg, hogy meddig ajánlatos táppénzen maradnia. Ha a pörkök leestek, akkor tanácsos vízbe menni.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        Kérdés: 2009-07-13 10:25:57; Megválaszolva: 2009. július 13., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A nyáron a korábbi párom jelezte felém, hogy HPV 16-ra pozitív leletet kapott. Habár nekem soha nem volt semmilyen tünetem, de július 25-én én is csináltattam egy laborvizsgálatot, ahol urethra váladékból kimutatták a...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy lassan 10 éve tartó problémával fordulok Önhöz, szemölcs van a mutatóujjam körme alatt. Eleinte még nagyon apró volt, volt kezelve gyógyszertári ecsetelőkkel (szalicilsavas, Wartner termékek, Verrumal),...
        Üdvözlöm, 27 éves férfi vagyok elméletileg egészséges. Pár hónapja minden egyes borotválkozás után ritkul az arcszőrzetem. Előtte hosszú évekig nem volt ilyen jellegű problémám de pár hónap alatt nagyon hiányossá vált. A fejem...
        Tisztelt Doktornő! Kétségbe esésembe írok önnek hátha öntől választ kapok.Problémám szeptember 21 én kezdődött. Figyelmes lettem arra hogy a mellkasomon és a hasamon apró piros pöttyök jelentek meg. A pöttyök nem viszkettek. Ideig...
        Tisztelt Doktornő! Öt hónapos kislány unokám bal arcocskáján születéskor halvány tűzfolt volt látható. Akkor szinte észre sem vettük. Ez a tűzfolt az idő teltével erősödött. Most már erősen piros. Az orvos szerint ez idővel el fog...
        Tisztelt Doktornő! Ezelőtt jó pàr èvvel pàrommal a bőrgyógyászatra kerültünk,mint kiderült szifiliszesek voltunk. Kezeltek minket penicilinnel. A csalàdjàban nincs szifiliszes ès az enyèmben sem. Úgy tudom a rünetek jó pàr hèt múlva...
        Tisztetl DR No :A koromagy fel cm szelessegben kipirosodott a korom also reszenel rettentoen viszket annyira hogy kepes vagyok veresre vakarni a problema tobb labujjon is eszlelheto ! Kerem segitsen gyogyszeres kezelesben !