• labor eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Laborvizsgálatomban az anti-foszfolipid autoantitestek részben a cardiolipin IgG/A/M értéke 47,1 a cardiolipin IgG >120, a cardiolipin IgM 2,1. A B2-Glikoprot – I.IgG/A/M >100, a B2-Glikoprot – I.IgG >100, a B2-Glikoprot – I.IgM 2,1. Emellett az anti-nukleáris autoantitestek, és a rheumatod arthitis autoantitestek negatívak illetve a megfelelő tartományban vannak. Az általános laborban a süllyedés 26, a CRP 7,4. A koleszterin 6,28, a serum amilaz 25. A többi értékem jó. A süllyedés és a CRP kb. 1 ½ éve magasabb a normális értéknél. Ezért is volt az immunológiai vizsgálat. A fenti értékekre aspirin protectet kaptam. Kérdezni szeretném, hogy mennyire veszélyesek és mit jelentek, mire utalnak a fenti értékek? Mi a teendőm, hogy a normális értéken belül legyenek ezek az értékek, és mi lehet az oka ezeknek a kiugró értékeknek. Köszönöm mielőbbi válaszát. Judit

        Dr. Szántó Antónia válasza a antifoszfolipid témában

        Tisztelt Hölgyem, ezt úgy hívják, hogy antifoszfolipid antitest pozitivitás. Akkor hívják ezt antifoszfolipid szindrómának, ha valamilyen klinikai tünet (trombózis, embólia) vagy spontán vetélések társulnak hozzá. Ha ilyen nincs, akkor tényleg elég az Aspirin. Nem tudja befolyásolni ezeket az értékeket, lényeg, hogy járjon kontrollra és szedje a gyógyszereket. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. október 21., 19:45; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó