• Ureaplasma autoimmun betegség esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Szántó Antónia! Egy évvel ezelőtt írtam már Önnek: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/autoimmun_betegseg/73784 Köszönöm szépen az akkori gyors és kimerítő válaszát. Nagyon sokat segített ezzel! Pár hete voltam az idei kontroll vérvételen. SSA (Ro) elleni AT, ELISA 119 (Múlt évben 87 volt). Azóta fény derült egy nőgyógyászati betegségemre. Ureaplasma (számos kellemetlen tünetével). A felírt gyógyszereket párommal együtt beszedtük. Még fog következni egy újabb tenyésztés, hogy minden rendben van-e. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy az immunológia kórképemmel ez az ureaplasma betegség veszélyes lehet számomra és vigyázzak magamra. Ez pontosan mit jelenthet? Mit tudok tenni? Amit az egy évvel ezelőtti levelemben elfelejtettem írni, hogy évekkel ezelőtt az Istenhegyi klinikán lyme elleni antibiotikum kúrát javasoltak. Akkori egészségi állapotom miatt a háziorvosom javaslatára nem vállaltuk az antibiotikum terápiát. (Laboreredmények: Western Blot: IgG: gyengén pozitív. Ezen belül: + (1) Flagellin B. burgdorferi, +/- (8) B. afzelii, + (1) Spec. part of Flagellin: B. garinii, + (1) Spec. part of Flagellin: B. afzelii ) Ön szerint ront bármit ez a labor eredmény a Sjögren miatti állapoton, érdemes az antibiotikum kúra elvégzése utólag? Harmadik kérdésem pedig az volna, hogy tudna esetleg valamit tanácsolni, hogy erősíthetném fel a szervezetem így a tél előtt, hogy többet bírjak? Sajnos a teherbírásom eléggé lecsökkent állapotban van. Köszönöm a segítségét előre is! Várom mielőbbi válaszát! További szép napot, jó egészséget kívánok Önnek! Üdvözlettel!

        Dr. Szántó Antónia válasza a Sjögren-szindróma, Lyme-kór, ureaplazma témában

        Kedves Kérdező, az Ureaplasma egy kórokozó, pontosan ugyanúgy kell kezelni autoimmun betegekben is, mint másoknál. Nem szed olyan gyógyszert, ami elnyomja az immunrendszert, tehát nincs mit felfüggeszteni a kezelés idejére. A Lyme-mal kapcsolatban nem értem, hogy miért tanácsolta bárki az antibiotikum kúra kihagyását. Érdemes lenne újból a Borrelia szerológiát megnézni, és a lelettel és a panaszaival infektológushoz fordulni. Vitaminokat szedhet, de immunrendszer erősítőt továbbra sem javaslok. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. október 12., 12:09; Megválaszolva: 2011. október 14., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: