Sjögren-szindróma és bőrelváltozások

Kislányom 1 hónapja született. Páromnál, már régebben diagnosztizálták a Sjögren szindrómát. Születéskor a kislányon bőrelváltozásokat (gyulladt bőrre utaló piros foltok) találtak, főleg a fejen és a mellkason, ill. rendkívül rossz volt a vérképe. Trombocita kb.90000. Ráadásul ez még romlott is 55000-re. Nyugtattak bennünket, hogy ezeket a tüneteket az anya szervezetéből a kicsi szervezetébe jutott antitestek okozzák és hamarosan ki fognak ürülni és megszűnnek a tünetek. Kezelést nem igényel, csak megfigyelést. Két hét múlva, mikor a vérkép javulást mutatott, de még mindig elmaradt az előírt minimumtól, hazaengedték a kicsit. Egy hét múlva az ellenőrzésen újabb drasztikus romlást tapasztaltunk 42000 és a bőre is csúnyább lett. Bentfogták a kórházban és infúziós vérből készített antitest kezelést kap. 3 kezelés után még mindig nem tapasztalunk javulást. Most már komolyan aggódom, kialakulhatott-e benne valami komoly, maradandó betegség, milyen kezelések jöhetnek még szóba, esetleg van e olyan speciális központ Magyarországon, ahová vihetnénk a nagyobb eredmény reményében?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Sjögren-szindróma témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján valószínűsíthető az újszülöttkori thrombocitopénia, ám a biztos diagnózis felállításához haematológiai szakrendelést kell felkeresni.

Üdvözlettel,

Dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

haematológiai szakrendelés: dr. Benyó Gábor

bejelentkezés: a www.svabhegy.eu oldalon

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 19., 12:41; Megválaszolva: 2012. április 23., 20:40
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...