• Hashimoto

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 2010.08.12-i eredményeim: TSH 39,57 mIU/l; T4 9,43 pmol/l. A Hashimoto diagnózis után elkezdtem szedni az L-Thyroxint, 25, 50, majd 75 mikrogramm adagban. 2010.10.21-i eredményeim: TSH 2,86; T4 14,94; T3 4,97. (Ref. tart.: TSH 0,27-4,2; T4 12-22; T3 3,1-6,8) Kérdésem: kell-e változtatni a dózison, illetve van-e esély arra, hogy egyszer talán elhagyhatom a hormon szedését? Nagyon sok a várakozási idő az endokrinológián, 2 hónap múlva kaptam csak időpontot, nem szeretnék átesni a ló túloldalára, azaz a túladagolásba. Válaszát előre is köszönöm! Annamária

        Dr. Szántó Antónia válasza a hashimoto témában

        Kedves Annamária, pontosan ugyanúgy kell szednie a gyógyszert, ahogy eddig, tehát 75 mikrogrammot. Ez a lelet tökéletes. Valószínűleg nem hagyhatja abba a hormon szedését, de bizonyára észrevette, hogy ez nem az a közhiedelemben élő "hormon", amitől elhízhat, fokozott szőrnövekedése lehet, stb. Inkább örüljön annak, hogy ilyen könnyen sikerült a hormonszintjét beállítani.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2010. október 21., 15:18; Megválaszolva: 2010. október 25., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: