• Hashimoto-thyreoiditis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 hónapja diagnosztizálták nálam a Hashimoto-thyreoiditis autoimmun betegséget. Delagil gyógyszert kaptam, de sajnos a bevétel után 2-2, 5 órával remegés jelentkezik nálam, illetve alvászavar, feszültség, idegesség. A másik panaszom, hogy már 2 hónapja folyamatosan fáj a torkom. Az orvosom szerint nincs torokgyulladásom, a mandulámat már kivették régen. A fájdalom nem csökken a fájdalomcsillapító bevétele után sem. Összefügghet-e ez a tünet a Hashimotoval?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hashimoto témában

        Tisztelt kérdező! A Hashimotod thyreoiditis gyógyszere az ön által írt szerek közül az euthyrox. Ha túl sok az adag, akkor jelentkezhetnek ideges, vagy szapora szívdobogásérzéssel jellemezhető panaszok. Ezt legegyszerűbben egy TSH méréssel lehet megállapítani. Ezt érdemes lenne elvégeztetni önnél. A delagil gyógyszert másra kaphatta, de az azt felíró orvost tájékoztassa hogy ön euthyroxot is kap, mert a gyógyszerek kölcsönhatása miatt a tiroxin (az euthyrox hatóanyaga) koncentrációja csökkenhet a vérben. A delagil mellékhatásai között is szerepelnek az ön által észleltek. Javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát, mondja el panaszait és ha szükséges, váltsanak gyógyszert.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. március 20., 14:21; Megválaszolva: 2012. március 22., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: