• Reflux, vagy allergia, avagy már pszichoszomatikus?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A problémám mostanra már komplex és nem tudom a megoldást, illetve, hogy kihez fordulhatok a kérdéssel, aki valóban a problémát kezeli komplexen. Tehát a kis történetem: Úgy tíz évvel ezelőtt volt egy nyár, amikor fulladásos érzéssel indult egy allergiám. Erre akkor kaptam pipát és gyógyszert is, majd ezek után nem is jött elő többet. (?) Később úgy öt évvel ezelőtt kora szeptemberben torokszárazság érzéssel, majd nehéz nyeléssel azt gondolták, hogy légúti betegségem van, amire antibiotikummal kezeltek, majd a végén aztán kiderítették (pszichiáter), hogy ez depresszió. Erre fél évig szedtem effectint. Most ismét előjött a probléma: száraz torok, fehér nyelv és kellemetlen érzés. Sajnos nehezen viselem ezt az érzést, így aztán a következmény, hogy nyugtalan leszek és csendben szenvedek. Most hallottam róla egy ismerősömtől, hogy ez lehet, hogy reflux. Erre ajánlott pantoloc control tablettát, ami két napig meg is odlotta gondomat, de most egy kicsit megint érzem. Egy szó, mint száz, szeretném végre, ha meggyógyulnék, de az a gond, ha pszichiáterhez megyek, akkor szerinte depressziós vagyok! Mit gondol a tünetekről, illetve tud-e ajánlani Budapesten olyan szakorvost, aki ezen tünetek alapján végre a problémát keresi meg és arra kezel? A saját magam által kitalált diagnózis nem a legjobb, illetve ha csak tünetet túntetek el, az nem igazi gyógyulás. Kérem, ha tud segítsen, mert nagyon nehéz ezekről a tünetekről nem tudomást venni és szeretnék meggyógyulni. Válaszát és tanácsát előre is köszönöm: Nóra

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Nóra! Az a gond, hogy leírása alapján a tünetek lehetnek valóban reflux eredetűek, de az augusztus végi, szeptemberi köhécselést, torokszárazságot akár parlagfűallergia is kiválthatja. A depresszió talán inkább csak következmény. Egy jó belgyógyász doktor tudna segíteni, aki összegzi a különböző vizsgálatok eredményeit és irányítja a kezelést, ami valóban lehet akár többféle gyógyszerrel való próbálkozás. Erre van kitalálva a háziorvos. Ha ő nem vállalja ezt, akkor gasztroenterológus és allergológus irányba induljon először! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 09:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 27., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: