Frissítő saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 karalábé
  • 1 kis ökölnyi karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz spárgakonzerv
  • 1 kis narancs
  • 4 ananászkarika
  • 3 evőkanál olaj
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom. #Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.

Hasonló receptek

Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal

Saláta, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kaliforniai burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos tonhal saláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: