Alkohollal és droggal a szexért

Független Hírügynökség
megjelent:

Az európai fiatalok legalább egyharmada azért iszik és drogozik, hogy ezzel javítsa szexuális életét. Ez áll abban a tanulmányban, amelyről a BBC közölt részleteket.

Kilenc országban végezték el a felmérést. Köztük van Nagy-Britannia, amely a brit közszolgálati média megjegyzése szerint hírhedt a féktelen ivászatokról. 1341 fiatalt kérdeztek meg a kérdezőbiztosok.

A kutatás arra az eredményre jutott, hogy a 16 és 35 év közötti férfiak harmada, és az ugyanezen korcsoportokba tartozó nők negyede azért iszik, illetve stimulálja magát különböző ajtószerekkel, drogokkal, mert igy több esélyt lát a szexuális kapcsolatra, azon belül pedig a jobb együttlétre.

A tanulmány egyértelműen azt közli, hogy alkohol és drog hatása alatt a szex negatív következményeinek is kiteszik magukat a fiatalok, akik annak ellenére "doppingolnak", hogy tisztában vannak az ezzel járó nagymértékű kockázatokkal.

A bódító szerek használatának következménye az is, hogy a 16 éven aluli lányok könnyen belemennek életük első szexuális kapcsolatába.

A kutatást Nagy-Britannián kivül Németországban, Ausztriában, Csehországban, Görögországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Szlovéniában végezték.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.