• Potenciazavar - Nehéz a bikából nyuszivá válni

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.

    Miért tabu napjaink társadalmában (főleg a férfiak körében) a szexuális probléma?

    - A történelem során (és napjainkban is) a férfi, az erő, a hatalom, a védelmező, a harcos volt. A harcos, az erős nem mutatkozhat gyengének. A potenciazavarral küzdő - és ez a 40 és 70 év közötti férfiak 52 százaléka - még akkor is a szexuális teljesítményeivel dicsekszik baráti körben, amikor már évek óta nem volt megfelelő merevedése. Nagyon nehéz a bikából nyuszivá válni, és ezt belátni.

    Hirdetések

    Mi lehet a mozgatórugója annak, hogy sok potencia- és merevedési zavarral küzdő férfi inkább az internetes és különböző bulvár újságok hirdető hasábjain összevásárolt potencianövelő termékekkel próbálja orvosolni problémáit ahelyett, hogy szakorvoshoz fordulna?

    Névjegy

    Dr. Török Alexander: A szégyenérzet rossz tanácsadó
    Dr. Török Alexander 1957-ben született. 1986-ban a Pécsi Orvostudományi Egyetemen urológus szakképesítést szerzett. Fő kutatási területe a potenciazavar kezelése és gyógyítása. Magyarországon elsőként alkalmazott péniszprotézis-beültetést és vénaelzáró műtétet.

    - A kérdésre a válasz az előzőekhez nyúlik vissza. A problémával küzdő férfinak el kellene mennie a háziorvosához első lépésben. Ha a háziorvos nő, akkor máris nehéz helyzetben van, mert ki kell adnia egy titkát. Panaszkodnia kell a férfiasságáról, és nem dicsekednie vele. Ez akkor is gond, ha a háziorvos férfi, mert ott sürög forog az asszisztencia, sőt sok esetben az asszisztensnő veszi fel az anamnézist a nagyforgalmú rendelőkben. Viszont nem kell kiadnia magát, ha a különböző hirdetések között válogat, anonim módon megrendeli a teljes gyógyulást ígérő „csodaszert”. Ez azért is nagy probléma, mert nemegyszer van részem olyan szituációban, amikor a páciens megtörve ül a széken, és teljesen lemondva közli, hogy nagyon nagy baj van doktor úr, nem segített a „csodaszer”.

    Okozhatnak tragédiát a nem gyógyszertárból származó, vény nélkül kapható termékek?

    - Ezek nem ellenőrzött termékek. Bármi lehet bennük. A hamisítók nem a beteg érdekeit veszik figyelembe, hanem csakis a saját hasznukkal foglalkoznak. A másik oldala a dolognak az, hogy a piacokon, illetve az interneten nem kérdezik meg, hogy milyen gyógyszereket szed, milyen mellékbetegségei vannak, és hogy egyáltalán javasolt-e, és nem életveszélyes-e az adott szer a páciens számára. Nem páciensként, hanem vevőként kezelik. Csak vegye meg, aztán, hogy mi történik, az már mindegy.

    Potencia teszt

    Sok férfi veszélyezteti erejét és teljesítőképességét életstílusával, anélkül, hogy ezzel tisztában lenne. Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e!

    A potencia teszt kitöltése

    Hogyan állhatja útját az egészségügy és a szakorvosok a gyógyszerhamisítványok terjedésének?

    - Csakis azzal, ha beszélünk róla. Minél többet. Ha tudatosítjuk az emberekben, hogy nem mindegy, mivel gyógyítja magát. Az egészségügynek azonban nincs hatalom a kezében. A mostani törvények szerint, ha valami nincs gyógyszerként törzskönyvezve, hanem például étrendkiegiszítő, akkor tulajdonképpen bármit mondhat róla, és hirdetheti is.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mit üzen azoknak az olvasóknak, akik ilyen jellegű problémákkal küszködnek, de nem mernek szakorvoshoz fordulni?

    - Biztosra mondhatom, hogy az urológia mai állása szerint a merevedési zavar szinte minden esetben jól kezelhető, illetve gyógyítható. A megfelelő vizsgálati módszerekkel össze kell hangolni a terápiás lehetőségeket, és akkor nincs elveszett beteg. Ráadásul a kivizsgálás teljes mértékben fájdalommentes.


    Forrás:  WEBBeteg
    Orvos szakértőnk: Dr. Vajda Alexander

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Túlzott izzadás

    Dr. Bodnár Edina

    Mi okozza a hiperhidrózist, és mik lehetnek a következményei? Mit tehetünk?

    Verejtékmirigy-gyulladás

    Cs. K., fordító

    A betegséggel járó stressz kezelhető, és van rá mód, hogy jobban érezze magát!

    4 dolog, ami merevedési zavart okozhat

    A szexualitás összetett folyamat. Az egészséges ember nemi élete normális életfunkció. Egészséges életmóddal, táplálkozással, rendszeres sportolással és mozgással kedvezően befolyásoljuk mind testi, mind lelki egészségünket, ezzel pedig szexuális életünket, mivel a szexuális működést testi, valamint pszichés tényezők befolyásolják.

    A magas vérnyomás és az impotencia kapcsolata

    A huzamosabb ideje kezelt magas vérnyomás impotenciához vezethet? A potenciazavar műtéttel orvosolható? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A pénisz állapota: korai figyelmeztető jel

    Szakértők szerint egy férfi egészségének legjobb mércéje a pénisz erekciójának mértéke, mivel a férfi egészségi állapota kihat az erekcióra is.

    Hajlamos Ön merevedési zavar kialakulására?

    Számos fizikális és érzelmi kockázati tényező okozhat átmeneti vagy tartós merevedési zavart, ám a rizikófaktorok többsége helyes életvitellel kiküszöbölhető.

    Szorongás nélkül

    A feszültség és a sikeres szex nehezen egyeztethető össze: ha egy férfi nem tud ellazulni, hiába a szerelem, elmaradhat a beteljesülés. A merevedési zavar megszüntetésének egyik kulcsa a pszichés görcs feloldása.

    Rövid fitymafék - Az orvos válaszol

    A fitymafékem, a makk alatt a bőr 1-2 centivel megakad, és a makkot is lehúzza valamennyivel. Milyen problémát okozhat a későbbiekben? Hallottam, hogy meg lehet operálni, érdemes? Akadályozza a péniszem növekedését? Óvszer használata befolyásolja? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.