• Munkamániások vagyunk? Megfázás esetén nem szívesen maradunk otthon

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az év első hónapjaiban tapasztalt változékony időjárás ideális körülményeket biztosít a felső légúti megbetegedéseket kiváltó kórokozók számára. Ezt az időszakot a legtöbben nem is ússzuk meg a megfázás és a nátha zavaró tünetei nélkül.

    Egy nemrégiben készült nemzetközi kutatásból kiderült, hogy amíg mi a munkánk miatt, az amerikaiak a zavartalan pihenésük miatt aggódnak egy betegség során, az oroszok számára pedig az a legfontosabb szempont, hogy ne fertőzzenek meg másokat.

    A legyengült szervezet egyik legnagyobb ellensége a kialvatlanság és az otthoni pihenés hiánya. Legtöbben mégsem maradunk ágyban egy megfázás esetén, és sokszor csak a magas lázunk miatt nem lépünk ki az utcára. Általános tendencia, hogy egy kis orrfolyással, köhögéssel is a munkahelyünkön ülünk. Vajon miért akarunk mindig és mindenáron teljesíteni? Többek között erre a kérdésre is választ kaptunk egy nemzetközi kutatásból.

    Hirdetések

    A magyarok 60 százaléka nyilatkozta azt, hogy a megfázásos megbetegedések során a legaggasztóbb dolog számukra, hogy nem tudják megfelelően végezni a munkájukat, vagy egyáltalán nem mehetnek be dolgozni. Ennek hátterében pénzügyi nyomás és a munkahelyi elvárások állnak a válaszadók szerint.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Velünk ellentétben az amerikaiak 50 százalékának az a legzavaróbb, hogy a megfázás kellemetlen tünetei miatt nem tudják magukat megfelelően kipihenni éjszaka, ez pedig kihat a mindennapi tevékenységekre is.  Az orosz megkérdezettek közel 70 százaléka azt jelölte meg legaggasztóbb tényezőként, hogy náthás betegségek esetén könnyedén megfertőzhetnek másokat is.

    Többek között ezekre az adatokra világított rá a Wick Pharma GmbH 2014-ben elvégzett felmérése, amely során 12 ország közel 12 000 lakosát kérdezték náthával és megfázással kapcsolatos tapasztalatairól.

    (Red Lemon Media)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A nátha és az influenza hatékony megelőzése

    Főként ősszel és télen szenvednek sokan a vírusfertőzés következtében kialakuló nátha, azaz a megfázás tüneteitől. Nem létezik olyan módszer, amivel a megfázás teljes bizonyossággal megelőzhető lenne, ám mégis tehetünk a kockázat csökkentése érdekében. Az influenza ellen azonban van védőoltás, amelynek beadatása az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja.

    Férfi influenza: valós betegség lehet?

    A férfi influenza kifejezést leginkább pejoratív értelemben használjuk azokra, akik túl sokat panaszkodnak a megfázásuk vagy influenzájuk miatt. Egy kutatás eredménye azonban arra enged következtetni, hogy a férfi influenza valós betegség lehet.

    Mit árul el a köhögés jellege?

    A köhögés a szervezet normális reakciója, ami a légutak tisztítását szolgálja. Ha azonban a köhögés hosszabb ideig fennáll, az okát ki kell vizsgálni.

    A megfázás is lehet fertőző betegség?

    Szeretném megtudni, hogy a megfázást is vírus okozza? Sokszor hallom a barátaimtól, hogy csak megfáztak és az nem is fertőző. Én mégis úgy gondolom, hogy azt is el lehet kapni. Igaz ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A megfázás lehetséges szövődményei

    Egy egyszerű megfázással az ember nem szalad a háziorvoshoz, de ha a tünetek kb. négy nap alatt nem enyhülnek mindenképp ajánlott az orvosi kontroll, mert komoly szövődmények léphetnek fel.

    Miért lehet a hidegben megfázni?

    Ha nagyon fázunk vagy hosszabb ideig nem megfelelő öltözetben tartózkodunk a hidegben, annak sokszor megfázás lehet a következménye. Télen sokkal gyakoribbak a náthás, meghűléses megbetegedések, mint nyáron.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA