• Emberek vakultak meg egy rossz szemcsepptől

    Szerző:
    WEBBeteg

    Huszonöt Odessza-megyei lakos vakult meg, miután egy kötelező szemészeti szűrővizsgálaton estek át egy ukrán klinikán. Szemcsepp helyett valamilyen maró folyadékot csepegtettek a szemükbe.

    Huszonöt egészséges ember lett ideiglenesen (?) vak annak következtében, hogy az egyik helyi klinika szemészeti vizsgálata során egy eddig ismeretlen összetételű folyadékot csepegtetek az előírt gyógyászati készítmény helyett a szemükbe.

    Hirdetések

    Az esetről az Ananyevai Járási Önkormányzat egyik képviselője értesítette a hatóságokat azt követően, hogy a közigazgatási hivatal 14 munkatársa vakult meg egy szemészeti szűrővizsgálat során. Mint kiderült, a klinika szemészetének egészségügyi alkalmazottai a vizsgálat előtt - valószínűleg tévedésből - valamilyen maró hatású folyadékot csepegtettek a páciensek szemébe, ami a látásvesztést és súlyos égési sérüléseket okozott.

    A képviselő, aki a súlyos orvosi tévedés egyik szenvedő alanya, a sajtónak elmondta, hogy legkevesebb 25 embernek adták be aznap az ominózus klinikán a károsító szemcseppet, akik mindannyian elvesztették a szemük világát, s egyelőre azt sem tudni, hogy ez az állapot maradandó-e, avagy gyógyítható.

    Az újságírók részére az Anenyevai Járási Kórház főorvosának utasítására semmilyen információt nem adnak ki.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Elsavasodás és a szervezet sav-bázis háztartása

    Napjainkban lépten-nyomon elsavasodásról, lúgosító étrendről hallunk. Az alábbi pár bekezdésben igyekszem a fiziológiai és patológiai folyamatokat világossá tenni, az esetleges félreértéseket tisztázni.

    Tudja, mi a teendő? - Marószerek okozta bőrsérülések

    Egy átlagember testfelszíne majdnem 2 négyzetméter - ekkora felületen érintkezünk a külvilággal, és a bőr feladata, hogy megvédje szervezetünket. A bőrre kerülő anyagok kellemetlen helyi hatásokat, sérüléseket okozhatnak, illetve a bőrön át felszívódva mérgezésekhez, életveszélyes szövődményekhez vezethetnek.

    Hogyan védjem a szemem, ha allergiás vagyok?

    A szénanátha jellegzetes, tüsszögéssel, orrdugulással és orrfolyással járó tünetei mellett az allergia a szemeket sem kíméli.

    Mikor gondoljon kötőhártya-gyulladásra gyermekénél?

    A kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) gyakran gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő kezelés lerövidíti a betegség időtartamát, csökkenti a szövődményeket.

    Az allergiás nátha gyógyszeres kezelése

    A szénanátha és a nem szezonális allergiás nátha kezelése magában foglalja a megelőzést, az allergének elkerülését és eltávolítását, a lépcsőzetesség elvén alapuló tüneti-gyógyszeres kezelést, az immunterápiát, valamint a gondozást.

    Gyakori kérdések a szemészeti készítményekről

    Napjainkban sokakat érintenek a különféle szemészeti problémák az egészen fiataloktól az idős korosztályig. Szemészeti panaszokra általában helyileg alkalmazható készítményeket, szemcseppeket, szemkenőcsöket vagy szemspray-t írhat fel az orvos a tünetek enyhítésére. Mivel életünk során nagy valószínűséggel mindannyian használunk legalább egyszer ilyen készítményt, így tárolásukkal és alkalmazásukkal kapcsolatban nem árt tudnunk néhány fontos dolgot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások