• 100 milliószorosra javított MRI képfelbontás

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az IBM 100 milliószorosra javította az MRI képfelbontóképességét egy olyan mikroszkóp létrehozásával, mely akár egyetlen molekuláról is 3-dimenziós képet tud majd alkotni. Ezzel új út nyílik a vírusok, baktériumok, fehérjék vizsgálata előtt.

    Az IBM bejelentette, hogy 100 milliószorosra javította az MRI mágnesrezonanciás képalkotás felbontóképességét. Ezzel megnyitotta az utat afelé, hogy a jövőben akár egyetlen molekulát is meg lehessen nézni az emberi test belsejében.

    Hirdetések

    Az IBM szakemberei a kaliforniai Stanford Egyetem kutatóival együttműködve olyan mikroszkópot hoztak létre, amely további fejlesztéssel 3-dimenzós képet tud majd alkotni akár egy fehérjemolekuláról is.

    "Ezzel a technikával forradalmian új módon vizsgálhatjuk majd a vírusokat, baktériumokat, a fehérjéket" - jelentett ki Mark Dean, az IBM kutatási részlegének stratégiai alelnöke. A módszerrel bele lehet nézni a sejtekbe, anélkül, hogy a vizsgálat kárt okozna a szerves anyagban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Ön

    Az MRI, a mágnesrezonanciás képalkotás a gyógyászatban már régóta ismert, de a mikroszkópos vizsgálatban eddig korlátozottak voltak a lehetősegei.

    Az IBM reményei szerint a nano MRI-vel lehetőség nyílik majd egyes fehérjemolekulák szerkezetének vizsgálatára.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Az arcidegzsába

    Majdnem minden ember tapasztal alkalmanként fáradtságot, megerőltetést követően fejfájást. Sokan azonban szokatlan tünetekkel járó fej- és arcfájdalmaktól is szenvedhetnek, amelyek hátterében a fej és nyak érzőidegeinek kóros működése feltételezhető.

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus MRI a prosztatarák diagnosztizálásában

    Hatalmas előrelépést jelenthet a multiparametrikus - több paraméterre kiterjedő - MRI-vizsgálat a prosztatarák pontosabb felismerésében - állítják brit szakemberek, akik szerint a módszer csaknem kétszer annyi rosszindulatú daganat felismerését teszi lehetővé.

    MRI-vizsgálat és fémtartalmú fogpótlás - Az orvos válaszol

    Hipofízis MRI-vizsgálatot írtak elő számomra, viszont olyan fogpótlással rendelkezem (fogkorona híddal), melyben fém is van. Ennek ellenére, vállalhatom a vizsgálatot? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Szélütés esetén megbízhatóbb az MRI, mint a CT

    Sokkal jobb a szélütés megállapítására az MRI, mint a CT - szögezi le az Amerikai Neurológiai Akadémia (AAN) hétfőn kibocsátott új irányelve.

    Röntgen és MRI - Mi mutatja ki a csonttörést?

    A tanulmányban olyan betegek vettek részt, akik a csípő és medence sérülését követően fájdalomra panaszkodtak. 13 negatív röntgen lelettel rendelkező betegnél összesen 23 törést találtak az MRI segítségével.

    Megvan az agy kalandvágyó központja

    Brit tudósok felfedezték az agy kalandvágyó központjának pontos helyét, derült ki a Neuron című agykutatással foglalkozó szaklap csütörtöki internetes számából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA