• Bőrbetegségek - Panaszok

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-04-05 05:21
    Viszketés
    A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul, és nem kell komolyabb bőrgyógyászati betegséget keresni a háttérben.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2017-02-23 05:21
    Télen a bőrünk ellenállóképessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya
    2017-02-21 07:38
    A probléma sokaknak ismerős, azonban a legtöbben nem szívesen beszélnek róla. A talpak fokozott izzadása, szaknyelven a hyperhidrosis pedum elsősorban a vele járó kellemetlen szag és bizonyos bőrbetegségek előfordulásának gyakorisága miatt jelent igazán problémát az emberek többségének. A kiváltó ok ismeretében és függvényében az érintettek maguk is tehetnek néhány dolgot annak érdekében, hogy talpaik túlzott mértékű izzadását megelőzzék.
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2017-02-11 15:11
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-05 05:21
    A pattanásos bőr kezelésében igen hatékonyan segítenek a fogamzásgátló tabletták. A pattanások kezelésében azonban egyéb szerek is hatékonyak lehetnek, sok esetben többféle módszer is kombinálható.
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2017-02-02 09:41
    Sokan kétkedve fogadják vagy el sem hiszik, van, aki undorral gondol rá, pedig valóban létező élősködő a bőratka. Egyes feltételezések szerint a szőrtüszőkben élő, faggyúval táplálkozó bőratka neve több bőrprobléma kialakulásával is összefüggésbe hozható. Ennek jártunk utána a közelmúltban megjelent tudományos vizsgálatok eredményeinek segítségével.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2016-12-11 01:11
    A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2016-11-28 17:01
    A cukorbetegség térhódítása miatt az egészségügy számos területén számíthatunk a kórkép felbukkanására, legyen az egy szemészeti, egy vese-, egy ideggyógyászati vagy éppen egy bőrgyógyászati szakrendelés.
    Semmelweis Egyetem - Dr. Holló Péter
    2016-11-24 14:45
    Hormonális változás, gyógyszerszedés, de akár valamilyen májbetegség is okozhat pigmentfoltokat a bőrön. Ezek a többnyire szabálytalan alakú barnás elváltozások ugyan túlnyomórészt veszélytelenek, ám esztétikailag igen zavaróak, különösen, ha az arcon jelentkeznek - mondja Dr. Holló Péter.
    WEBBeteg/Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    2016-11-22 14:55
    A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2016-10-26 20:31
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!