• Bőrbetegségek - Panaszok

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-04-05 05:21
    Viszketés
    A száraz bőr abban az esetben is okozhat viszketést, ha egyéb bőrelváltozással, például kiütéssel nem társul, és nem kell komolyabb bőrgyógyászati betegséget keresni a háttérben.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2016-12-11 01:11
    A nemi herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul. A genitális herpesz tünetei és kezelése.
    WEBBeteg - Dr. Fövényi József
    2016-11-28 17:01
    A cukorbetegség térhódítása miatt az egészségügy számos területén számíthatunk a kórkép felbukkanására, legyen az egy szemészeti, egy vese-, egy ideggyógyászati vagy éppen egy bőrgyógyászati szakrendelés.
    Semmelweis Egyetem - Dr. Holló Péter
    2016-11-24 14:45
    Hormonális változás, gyógyszerszedés, de akár valamilyen májbetegség is okozhat pigmentfoltokat a bőrön. Ezek a többnyire szabálytalan alakú barnás elváltozások ugyan túlnyomórészt veszélytelenek, ám esztétikailag igen zavaróak, különösen, ha az arcon jelentkeznek - mondja Dr. Holló Péter.
    WEBBeteg/Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    2016-11-22 14:55
    A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
    WEBBeteg - Dr. Kiss Borbála, bőrgyógyász
    2016-10-26 20:31
    Régóta szenvedek a problémától. Tudom, hogy a napi 100 hajszál elvesztése normális, mégis szeretném a lehetséges okokat kideríteni. Vérvizsgálaton voltam, de minden értékem normális volt. Mi okozhatja? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    2016-10-06 11:25
    A nyugati típusú életmódot folytató országokban a lakosság több mint 20 százaléka allergiás. Az allergiások részben bőrgyógyászati tünetekkel járó betegségben szenvednek, például ekcéma, akut és krónikus csalánkiütés, ételérzékenység, ételintolerancia, kontakt dermatitis vagy gyógyszerérzékenység.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-09-08 21:59
    Anyajegyek az egész testfelületen, bárhol előfordulhatnak különböző színekben, formában és méretben. Általában jóindulatúak, egyes esetekben azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerheti fel a veszélyes anyajegyeket, és milyen lehetőségek léteznek a kezelésükre.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2016-09-02 11:25
    Egyes kozmetikumok, külsőlegesen alkalmazott kenőcsök, oldatok, valamint egyes szájon át szedett gyógyszerek is fényérzékenyíthetik a szervezetet. Ha ezen szerek mellett éri a bőrt napfény, akár néhány perc alatt leéghet, felhólyagosodhat.
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-08-22 20:45
    A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium. Hogyan tudjuk megelőzni és orvosolni ezt a gyakori problémát?
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2016-04-13 09:41
    Akinek pelenkás kisbabája van, minden bizonnyal találkozik a pelenkadermatitis jelenségével. Ez a köznyelven pelenkakiütésnek is nevezett bőrjelenség a babák popsiján, az alhas és combtő területein, a gáttájékon - egyszóval, a pelussal borított bőrfelületeken alakulhat ki.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!