• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-10-21 11:25
    Atka
    A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és az azok környéki terület.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: dr. Földi Ildikó
    2018-03-18 11:25
    Minden egyes szoláriumozással nő a bőrrák kialakulásának kockázata. Minél gyakrabban látogatja valaki a szoláriumot, annál több kárt okoz magának és annál nagyobb a bőrrák rizikója.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász
    2018-03-14 20:09
    A cipő viselése védi a lábat a külső hatásoktól, ugyanakkor számos betegség (lábgomba, tyúkszem) forrása is lehet. A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például a pikkelysömör ás az ekcéma.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-03-14 05:21
    A foltos hajhullás (alopecia areata), más néven körülírt hajhullás érintheti a fejbőrt, illetve valamennyi testrészt, ahol szőrnövekedés jellemző. Következtében tar foltok jelennek meg a fejbőrön, illetve a szőrzetben, például a szemöldökben, a szakállban stb.. Az érintettek közül sokak számára súlyos pszichés megterhelést jelent ez a probléma.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-03-10 20:35
    Egy az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás szerint a viszketésről beszámoló személyek körében kétszer akkora az esélye egyes pszichiátriai megbetegedések jelenlétének, mint más bőrgyógyászati kórképben szenvedő betegek esetében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina
    2018-03-10 09:41
    A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes folyamat. Akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű (naponta több mint 60-100 hajszálat veszítünk el), és hiányzik a normál visszanövekedés.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-08 14:55
    Az alábbiakban a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési módszerek előnyeit és hátrányait mutatjuk be.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-03-07 18:02
    A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-06 14:35
    A korpásodás egy rendkívül gyakori bőrgyógyászati elváltozás, melyet viszketés és leváló hámpikkelyek jellemeznek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2018-03-04 18:56
    A pikkelysömörben (psoriasisban) szenvedő betegeknek különösen fontos odafigyelniük egészségükre, a normál testsúly megtartására és bizonyos rossz szokások, káros szenvedélyek mellőzésére.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Vajda Orsolya, háziorvos
    2018-02-24 09:41
    Télen a bőrünk ellenálló képessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor az alacsony légnedvesség-tartalom miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!