• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2017-07-19 11:25
    Herpesz
    A herpeszvírus I-es típusával történő fertőzés a bőrön (ajakherpesz, herpes labialis) és nyálkahártyákon (szájüregi herpesz) jelentkezik. A II-es típusú vírus a nemi szerveket érinti és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-07-20 17:50
    A lábgomba könnyen kezelhető. Kezelés nélkül azonban csak ritkán szűnik meg, sőt tovább is terjedhet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-07-20 14:15
    A bőrrák az egyik leggyakoribb daganattípus. Szinte mindegyik fajtája hatékonyan kezelhető, amennyiben időben felismerik, ezért az önvizsgálatnak óriási szerepe van a betegség gyógyítása szempontjából.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    2017-07-17 14:55
    A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikailag zavaró, míg mások a szervezet betegségére utalhatnak. A kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász szakorvosa beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina
    2017-07-15 12:51
    A seborrhoeás betegségcsoportba az acnét, a seborrhoeás dermatitist soroljuk. Az akne nagyrészt serdülőkorban jelentkezik, míg a seborrhoás dermatitis minden korcsoportban előfordul.
    Élet betegséggel
    dermatica.hu - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2017-07-13 16:04
    A pikkelysömör a bőrt, hajas fejbőrt, körmöket érintő bőrbetegség. A nyári időszakban, a lengébb ruhadarabok viselése még inkább felhívja a figyelmet a legtöbbször a hajas fejbőrön, térd, könyök és körmök területén jelentkező jellegzetes tünetekre.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-07-12 05:21
    A lábszárfekély kialakulásának hátterében mintegy 70 százalékban visszeres keringési zavar áll. Rendszerint a rossz vérellátottságú bokakörnyéki területeken kezdődik, majd mérete folyamatosan növekszik.
    Betegségek megértése
    Dermatica
    2017-07-09 05:21
    Jóindulatú bőrnövedékek a test bármely pontján jelentkezhetnek. Kialakulásuk helyétől függően esztétikai vagy praktikus okokból idővel az eltávolításuk mellett dönthetünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-07-07 14:55
    A bőr rendelkezik saját védelmi rendszerrel, mely a napsugárzás káros hatásaival szembeni védelmet szolgálja, bizonyos ideig védi a bőrt a kivörösödéstől és a napégéstől. Felnőttként átlagosan 20 percet tölthetünk el a napon leégés nélkül, ez persze függ a bőrtípusunktól és az UV-sugárzás mértékétől is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-07-06 14:55
    A Kaposi-szarkóma egy rosszindulatú kötőszöveti daganat, melyet a magyar származású Kaposi Mór írt le 1872-ben. Hátterében a bőr és a belső szervek hajszálereinek és az azokat körülvevő kötőszöveti sejteknek rosszindulatú érburjánzása áll.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!