• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-08-04 09:41
    Pikkelysömör
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség, amely leggyakrabban 20-30 éves kor körül jelentkezik. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
    Betegségek megértése
    New Beauty Orvos-Esztétikai Központ - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos
    2018-09-21 14:45
    Nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha figyelünk szervezetünkre, a bőrünkön lévő friss pigmentált elváltozásainkra, és évente legalább egyszer részt veszünk bőrgyógyászati szűrővizsgálaton, a bőrrák gyógyítható!
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-09-12 05:21
    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-09-10 14:45
    A nyaralások előtt sokan későn gondolnak a vírusos szemölcseik eltávolíttatására, így nemcsak esztétikai gondot jelenthet például a futószemölcsök (verruca plana juvenilis) látványa, de a túlzott UV sugárzás sem hat jól a beteg bőrfelületre.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Garaczi Edina, bőrgyógyász-allergológus
    2018-09-08 17:25
    A pikkelysömör vörös, hámló plakkokkal jelentkező krónikus bőrbetegség. A tünetek a teljes testen előfordulhatnak, de főként a hajas fejbőr, a térd, könyök és körmök érintettek. A kezelés élethosszig tartó odafigyelést igényel, így fontos, hogy a betegek ismerjék a terápiával kapcsolatos tényeket és gyakori tévedéseket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2018-09-07 14:45
    A gombák az egészséges, megfelelő immunműködésű embereket nem támadják meg. A védőrétegek károsodása, az immunrendszer gyengülése vagy véletlen sérülés előzik meg legtöbbször a gombafertőzések kialakulását.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2018-09-05 13:01
    Ha észrevesz egy csomót a teste bármelyik felületén, forduljon mielőbb orvoshoz, hogy kiderüljön a diagnózis és szükség esetén időben megfelelő kezelést kaphasson. A lipoma (zsírdaganat), amely egy zsírszövetből álló jóindulatú tumorféleség.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica - Peterman Krisztina, kozmetikus mester, gyógykozmetikus
    2018-09-04 17:25
    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2018-09-03 18:37
    A pikkelysömör (psoriasis) a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség. A betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán. Tesztelje tudását!
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-09-03 17:59
    A decubitus, más néven felfekvés vagy nyomási fekély sok tartósan ágyban fekvő, legtöbbször idős beteget érint. Az otthonukban ápolt betegeknél nagyon nehéz feladat a felfekvés megelőzése, kivédése. A megelőzés nemcsak a fájdalom kivédése miatt nagyon fontos teendő, hanem azért is, mert a kialakuló mély fekély súlyos fertőzés kialakulásához vezethet, ami veszélyeztetheti a beteg életét.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2018-08-27 20:59
    A teljes népességben a latexallergia gyakorisága 2-6 százalékra becsülhető, ugyanakkor az egészségügyben dolgozók körében előfordulása 25 százalékra tehető!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!