• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-05-02 16:35
    Övsömör
    Az övsömör kialakulásáért ugyanazon vírus felelős, amely a bárányhimlőt is okozza - ez a Varicella zoster vírus. Övsömör csak azokon alakulhat ki, akik korábban már átestek bárányhimlőn.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - M. J. - Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász
    2017-05-27 11:25
    A pattanások nem csupán az arcon jelentkezhetnek. Sok esetben a test többi részén, főként a háton, törzsön, vállon, mellkason, nyakon, farpofákon vagy a felkaron is előfordul ez a kellemetlen és esztétikailag is zavaró bőrprobléma. Ugyan a legtöbb esetben a pattanások genetikai vagy hormonális okokra vezethetők vissza, van néhány tényező, melyet érdemes szem előtt tartania, ha ezzel a problémával küzd.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2017-05-24 07:38
    A bőr az emberi test legelső védelmi vonala, épsége, integritása igen fontos a különféle környezeti ártalmak, kórokozók elleni védekezésben. Az egészséges bőr kellően hidratált, ép, jó turgorú (vízzel kellően telített). Sokan szenvednek ugyanakkor a hámló, irritált, sebesülésre hajlamos bőrüktől. Mi lehet ennek a hátterében? Mit tehetünk ezek megelőzéséért, kezeléséért?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-05-18 21:41
    A napgombának nevezett fertőzést a Malassezia furfur nevű gombafaj okozza, a bőrbetegség másik neve a pityriasis versicolor vagy a tinea versicolor. A nevében is benne van, hogy változik a színe a tüneteknek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2017-05-16 05:21
    Az arthritis psoriatica (AP) egy krónikus szisztémás gyulladásos reumatológiai megbetegedés, melyben az ízületek gyulladása (arthritis) a bőr betegségével - psoriasisos elváltozásával - társul.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-05-13 05:21
    A bőrszárazság egyre gyakoribb probléma, mely nemtől függetlenül minden korosztályt érint. Viszketéssel, berepedezéssel, érdes tapintással, továbbá hámlással, bőrhúzódással, idősebb korban pedig apró ráncok megjelenésével jár. Igen kellemetlen tünet, melytől a betegek gyakran nem tudnak aludni, illetve az iskolában és a munkahelyen koncentrálni.
    Panaszok
    Cukorbeteg Központ - Dr. Pop Gábor, sebész
    2017-05-12 07:38
    A diabéteszes fekély a cukorbetegség egyik rettegett szövődménye, mely elhanyagolt esetben az adott végtag amputálását is indokolttá teheti. A nem gyógyuló seb kezdetben alig látszik, később egyre nagyobb területet érint. Hogy mi mindenre kell ilyenkor ügyelni, azt dr. Pop Gábortól, a Cukorbetegközpont sebészétől kérdeztük.
    Egészségmegőrzés
    Red Lemon Media, Dr. Kriston Renáta, bőrgyógyász-kozmetológus
    2017-05-11 22:05
    Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.
    Betegségek megértése
    Dermatica - Peterman Krisztina, gyógykozmetikus
    2017-05-11 02:51
    A hormonális változások mellett egyéb okokból is megjelenhetnek időnként pattanások az arcon. De vajon igaz-e, hogy a felnőttkori bőrproblémákat a túl sok csokoládé, a stressz, a kozmetikumok vagy egy bőrön élő élősködő, a bőratka is okozhatja?
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász
    2017-05-09 05:21
    A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-05-08 05:21
    A terhesség alatt felléphetnek fiziológiás bőrelváltozások, de kialakulhatnak a terhesség során bőrbetegségek is. Milyen tünetek fordulhatnak elő és hogyan kezelhetőek
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!