• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-10-21 11:25
    Atka
    A rühatkák magukkal a hámsejtekkel táplálkoznak. A vékonyabb bőrterületeket részesítik előnyben, ahová könnyebben befúrják magukat, úgymint az ujjak közötti területek, az emlőbimbó udvara, a nemi szervek és az azok környéki terület.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-17 16:04
    Majdnem minden embernek a testén van valahol egy vagy több heg. Biciklibaleset, vakbélműtét vagy vágási sérülés nyoma. Ha a bőrfelület valahol megsérül, szervezetünk a lehető leggyorsabban igyekszik helyrehozni a bajt.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász
    2018-01-14 03:51
    A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász
    2018-01-11 18:56
    A folliculitis vagy más néven szőrtüszőgyulladás akkor alakul ki, amikor a gyulladás a szőrszál bőr alatti részeit, illetve a szőrszál közvetlen bőrfelszínét érinti. A gyulladás lehet felületes vagy mély, az utóbbi érinti a teljes szőrszálat, a hozzá kapcsolódó faggyúmirigyet és a környező bőrt. Minél mélyebbre hat egy gyulladás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradandó nyomot hagy.
    Betegségek megértése
    Ötvenentúl.hu
    2018-01-09 11:25
    A fejbőr betegségei akár látványosak, akár nem, rendkívül kellemetlenek. Az érintetteket az esztétikai szempontok gyakran jobban zavarhatják, mint maga a fizikai tünet, mivel a fokozott hajhullás vagy a jól ismert „havazás” megjelenésünkön is sokat ronthat.
    Panaszok
    WEBBeteg, Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász
    2018-01-08 17:25
    A bőrön megjelenő kisebb-nagyobb csomók, növedékek meghatározása olykor nehéz, javasolt szakember tanácsát kérni, illetve bőrgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki a diagnózis felállítása után javaslatot ad a képletek megfelelő eltávolítására és kezelésére.
    Betegségek megértése
    Eucerin
    2018-01-05 08:30
    Az atópiás dermatitisz olyan bőrbetegség, mely világszerte a felnőtteknek 2-5 százalékát, a gyerekeknek pedig 10-20 százalékát érinti. Krónikus, hosszan tartó betegség, melyet száraz, pikkelyesedő, érzékeny bőr jellemez, alkalmanként sokkal kellemetlenebb tünetekkel járó belobbanásokkal. Noha a betegségre nincs gyógymód, a rendszeres és következetes bőrápolás megvédheti a bőrt. (x)
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-01-04 16:04
    A pikkelysömörrel élők jól ismerik a téli időjárás veszélyeit, hiszen ebben az időszakban gyakrabban kiújulnak a kellemetlen bőrpanaszok. Jó hír, hogy a hideg időjárás és fűtött szoba bőrszárító hatásai ellen több módon is lehet védekezni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-01-02 11:25
    A basalioma (carcinoma basocellulare) Magyarországon a leggyakoribb rosszindulatú (malignus) bőrdaganat. Általában lassan növekvő, áttétet igen ritkán adó daganattípus, ezért részlegesen rosszindulatúnak (semimalignus) is nevezik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-12-30 22:05
    Bár a betegségre elsősorban a jellegzetes bőrelváltozások utalnak, mégis a gyomor-bélrendszer, a tüdők, a szív, valamint a vesék érintettsége az, amely a beteg életét kezeletlen esetben fenyegetheti.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-12-25 13:11
    Az ekcémás fellángolások, melyek a bőr kivörösödésével és viszketésével járnak, az év különböző szakaszaiban lehetnek enyhébbek és súlyosabbak is. Az ekcéma azonban télen különösen problémás lehet.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!