• Bőrbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-07-26 11:25
    Pikkelysömör
    A pikkelysömör (psoriasis) betegségben szenvedők számára sajnos jelenleg még nem létezik végleges gyógyulást elérő szer vagy eljárás, ám a rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász
    2017-09-23 05:21
    A bőrünkön megjelenő változásokat feltétlenül bőrgyógyásszal kell ellenőriztetni, hiszen a korai felismeréssel akár a rosszindulatú bőrdaganatok is kezelhetők. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász a gyanús jelenségekről beszélt.
    Egészségmegőrzés
    New Beauty Orvos-Esztétikai Központ - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos
    2017-09-21 05:21
    Nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha figyelünk szervezetünkre, a bőrünkön lévő friss pigmentált elváltozásainkra, és évente legalább egyszer részt veszünk bőrgyógyászati szűrővizsgálaton, a bőrrák gyógyítható!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Horváth Balázs, Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-09-17 07:38
    Az ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. A kiváltó ok tisztázása és a kezelés hosszadalmas. A kellemetlenségek a pácienseket türelmetlenné és orvosukkal szemben bizalmatlanná tehetik.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-11 18:56
    Anyajegyek az egész testfelületen, bárhol előfordulhatnak különböző színekben, formában és méretben. Általában jóindulatúak, egyes esetekben azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. Cikkünkből kiderül, hogyan ismerheti fel a veszélyes anyajegyeket, és milyen lehetőségek léteznek a kezelésükre.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-09 12:51
    Összeszedtük a hét legfurcsább bőrbetegséget, melyek meglehetősen érdekes és elrettentő tüneteket produkálnak.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus
    2017-09-08 11:25
    Az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. Az emlékező bőrről, a gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász-kozmetológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-09-07 13:11
    A nem pigmentsejtekből álló, klinikailag fehér bőrrák kialakulásában feltehetően vírusok is szerepet játszanak, egész pontosan a humán papillomavírus (HPV) béta típusa. Ezek olyan mechanizmust indítanak be, ami megbénítja a szervezet saját védelmi rendszerének elemeit, melyek normál esetben kiiktatnák az elfajult sejteket. Ez különösen a gyenge immunrendszerű embereknél növelheti meg jelentősen a fehér bőrrák kialakulásának kockázatát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-04 17:25
    A vitiligoban szenvedő betegekre jellemző, hogy elveszítik a bőrük melanintartalmát. A melanin határozza meg a bőr, a haj, a szem színét. Akkor fordul elő vitiligo, ha a melanint termelő sejtek elpusztulnak vagy képtelenné válnak melanin előállítására, ez lassan növekvő, szabálytalan alakú fehér foltokat eredményezhet a bőrön.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2017-09-04 09:41
    A gombák az egészséges, megfelelő immunműködésű embereket nem támadják meg. A védőrétegek károsodása, az immunrendszer gyengülése vagy véletlen sérülés előzik meg legtöbbször a gombafertőzések kialakulását.
    Egészségmegőrzés
    Ötvenenentul.hu
    2017-09-01 05:21
    A viszketés élettani okainak kérdése borzasztóan összetett: helyi vérbőség és vérellátási zavarok, a bőr extrém felmelegedése vagy lehűlése, biológiailag aktív anyagok, például hisztamin felszabadulása.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!