• Visszérműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt .Doktor Úr/Nő! Sajnos visszértágulatra való hajlamot örököltem (37 éves vagyok, 193 cm és 110 kg, de atlétikus testalkatú, nem elhízott). Kb. 10 éve megműtötték a bal lábam, eltávolítottak egy hosszanti vénát (nem tudom az eljárás nevét, egy boka feletti és egy lágyéki bemetszésen keresztűl húzták ki egy szondával), meg pár kisebb "oldalágat". Ezután évekig nem volt problémám. Majd 3 éve elkezdtem hosszútávfutni, s (gondolom) ettől ismét megjelent pár tágulat, elsősorban a térdem és combom belső oldalán, amelyek mostanra már okoznak kellemetlen feszülést is. Kérdésem, hogy ha ismét vállalkoznék egy műtétre ezek eltávolítása miatt, úgy nem okozna-e valami visszafordíthatatlan károsodást a lábamban? Lehet, hogy hülyén hangzik, de nem szeretném, ha "elfogynának" az erek a lábamban, illetve nem szeretném a futást sem abbahagyni, mert az minden más tekintetben sokat javított az egészségi állapotomon. Tanácsát előre is megköszönöm! Üdvözlettel,

        Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

        Tisztelt Kérdező! A tágult felszínes vénák eltávolíthatóak, hiszen a vénás visszaáramlást a mélyvénás rendszer biztosítja. Azonban a kiújulás megelőzése miatt mindig javasolt fizikai terheléskor a rugalmas harisnya viselése. A futást nem kell abbahagyni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 27., 13:17; Megválaszolva: 2011. április 30., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: