• Esetleges visszérproblámák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! 23 éves vagyok, jelenleg még tanuló, aki szereti az aktífv szabadidő eltöltést, sportokat, kertészkedést, stb. Úgy gondolom nem is viszem túlzásba ezeket és amúgysem rendszeresen teszem. Viszont a lábam azaz a vádlim, rögtön jelez, ha pihenésre van szüksége. Még akkor is ha semmi különöset nem csinálok az azt megközelítő napokban. Előre jelzi a hűvösebb frontot is. Az első valamiféle jelzés 18 éves koromban kezdődött két vádligörccsel. A (bal) vádlimban erős ér duzzad időnként (több hónapig semmi, mikor milyen kedve van). Az utóbbi napokban érzek egy "csomót, gócot" a vádlim hátsó részében, az említett érduzzanat (ami most nem duzzadt) a belső oldalon van. Bokáimnál semmi efféle jel. Seprűvénáim nem láthatóak. Viszont úgy gondolom ez a lábam az "erősebb" lábam is. Sajnos az öröklési lehetőségekről nem tudok semmit. Valamint ugyanezen a lábamon érzékeny a térdem, mert egyszer kicsinek hatalmasat estem és valószínűleg nem jól forrt össze és "szép púp van a csontomon." (szerencsére nem zavar már és nem olyan érzékeny..) Még mindig ide sorolható probléma, hogy sajnos mindkét lábam erősen "bütykös". Kisebb koromban azt mondták majd később kell vele foglalkozni, mikor jó pár évre visszamentem azt mondták miért nem jöttem előbb. VAlójában semmiben nem zavar és nem tervezem egyelőre megműttetni, amíg nem fáj, illetve nem akadályozza az állóképességem, mert nem tudom egy esetleges műtétre hogy reagálna a gyógyulást követően így ezt nem forszírozom a terhelőképességem miatt. Azt szeretném tudni, hogy ezek is közrejátszódhatnak egy esetleges visszérbetegségben? Mert úgy gondolom, hogy nálam ez inkább hajlam kérdése. Valamint a későbbiekben a családalapítás, terhesség mennyire befolyásolhatja ezeket a problémákat? Mire kell odafigyelni? étkezés, folyadékpótlás,stb....... 164 cm és 63 kilo vagyok. Még egy olyan kérdésem van, hogy kardiogépek közül az elipszist alkalmazhatom-e? Valamint a biciklizés, túrázás, futás, torna javasolt-e. Mert valójában ezeket nem szeretném elhagyni, vagy tud ajánlani kímélő, speciális tornát, krémet, hogy hol nézhetek ezeknek utána? Előre is köszönöm a válaszát! Anita

        Dr. Bodnár Edina válasza a visszér témában

        Visszérbetegség esetén a terhesség rontani szokott a problémán, mivel a visszerekben ilyenkor megnő a nyomás, az erek kitágulnak. Az elliptikus tréner a futás helyett jobb, de inkább a biciklit és az úszást javaslom. Ha fájnak a visszerek, akkor kenje be Lioton géllel, ill. szedjen kúraszerűen vénás keringésjívító gyógyszereket, használjon kompressziós harisnyát.


        Kérdés: 2010. november 07., 21:06; Megválaszolva: 2010. november 13., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: