• Alkohol és a sperma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Férjemmel kisbabát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy az alkohol milyen hatással van a Férjem hímivarsejteire? "Csak" a mozgásukat lassítja és így nem érnek célba és nem következik be a kívánt terhesség, vagy esetleg a DNS-üket is roncsolhatja és így lehetőség van egy beteg baba születésére? Azért érdekel, mert ebben a hónapban éppen az ovulációm előtti napokban kell legénybúcsúba mennie. Nem szokott egyébként nagyon sok alkoholt inni, töményeket soha, csak sört. Egy-egy ilyen buliban kb 6 max. 7 doboz sört szokott inni. Ha a legénybúcsúban elfogyasztja ezt a mennyiséget, az milyen károsodást okoz a spermáiban? Van esélye annak, hogy az alkoholtól károsodnak és egy ilyen roncsolt "kiskatona" ér célba, vagy ha károsodnak mind megteszi és nem leszek terhes? Köszönöm előre is a válaszát!!!

        Dr. Merth Gábor válasza a spermium témában

        Tisztelt Kérdező! Az alkohol (sör, de még inkább a bor!) kismértékben orvosság, tartja a mondás, ahol a borral kapcsolatban már ez bizonyított tény, de a sörben is vannak olyan anyagok, melyek hasznosságát hangsúlyozzák, ismétlem kis adagokban. Egyszeri nagy dózisú alkohol szerintem nem fog bajt okozni a spermiumok genezisében, illetve funkciójukban. Egy férfi esetében egyszer van csak legénybúcsú, ezt követően már a dolgos hétköznapok jönnek, hát had legyen Néki most az egyszer „ereszd el a hajam” :-)! (Ezúton is gratulálok Önöknek!) Az alkohol lebontása, illetve „feldolgozása” függ a fogyasztói szokástól, enzimkapacitásától, illetve lehetséges betegségektől, mely utóbbi, ha jól értem nem is áll fenn. Tekintettel, hogy én, aki nem iszom alkoholt, attól a 6-7 doboz sörtől ájulásig innám magam (és tényleg!), mely másoknál csak a szokásos napi folyadékbevitel, nem hiszem, hogy „kiskatonák” ne tudnák ellátni feladatukat, a DNS károsodás esélye pedig valóban elég alacsony, nyugodjon meg. Sokkal nagyobb probléma, a "post libatios" potencia zavar fellépése, mely rövid idő után szintén szanálódik! Gratulálok még egyszer!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 10., 09:51; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó