• Down szindróma kockázat magzati kor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! AFP eredményemmel kapcsolatosan szeretnék informálódni. Az AFP eredményemen sajnos a Down szindróma kockázata magas lett, így menni kell kromoszóma viszgálatra. Tudom, hogy sok téves eredmény születik, de én tegnap voltam a 1. genetikai UH-on, amelyen azt mondta az orvos, hogy minden rendben a babával, csak a belei echogének. Ez mit jelent pontosan? nagyon meg vagyok ijedve. Köszönettel!.

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a Down-kór témában

        Tisztelt Kismama! Az AFP jelenleg már egy elavult módszer a Down-kór kiszűrésére. A 12. heti ultrahang vizsgálat (nyaki redő mérés, orrcsont vizsgálat, stb) és az ún. kombinált szűrés, amely plussz egy vérvételt is tartalmaz, jelenleg a legalkalmasabbnak tűnik a betegség kockázatának megbecsülésére. A gyanús esetekben magzatvíz mintavétel is indokolt lehet, annak azonban kockázat is van! A témáról bővebben olvashat honlapomon: www.drtomosvary.hu Az echogen belek gyanús, de enyhe eltérésnek számítanak, önmagukban a kromoszóma mintavételt nem indokolják. Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 08:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: