• Down-kór szűrése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        35 éves várandós vagyok, ikreket várok lombik beültetéssel a 12. hétben kombinált tesztet végeztek, melynek értékei: PAPP-A: 1446 miu/L 1.73 MoM Szabad ß-hCG: 85 nG/ml 3.76 MoM Tarkóredő vastagsága(NT): 1.8 mm 1.35 MoM Tarkóredő vastagsága: 1.8 mm 1.35 MoM közepes kockázat Down-kór előfordulására: 1:760 Edwards-kór-ra: 1: 40 000 Kérdésem, hogy ezen eredmények alapján szükségesnek tart e más vizsgálatokat, illetve indokolt lehet e az amniocentézis vagy túl veszélyes az ikrek esetében? Az ultrahang képen orrcsont ábrázolódik.

        Dr. Pétervári László válasza a Down-szindróma témában

        Közepes kockázat, anyai életkor az indokolhatja a kromoszóma vizsgálat elvégzését. A lombik beültetés is. Tanácsom keressen fel Genetikai Tanácsadót. Az összes körülmény ismeretében felvilágosítást kap a lehetséges vizsgálatokról.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 20., 18:06; Megválaszolva: 2012. január 23., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: