Down-kór szűrése

35 éves várandós vagyok, ikreket várok lombik beültetéssel a 12. hétben kombinált tesztet végeztek, melynek értékei: PAPP-A: 1446 miu/L 1.73 MoM Szabad ß-hCG: 85 nG/ml 3.76 MoM Tarkóredő vastagsága (NT): 1.8 mm 1.35 MoM Tarkóredő vastagsága: 1.8 mm 1.35 MoM közepes kockázat Down-kór előfordulására: 1: 760 Edwards-kór-ra: 1: 40 000 Kérdésem, hogy ezen eredmények alapján szükségesnek tart e más vizsgálatokat, illetve indokolt lehet e az amniocentézis vagy túl veszélyes az ikrek esetében? Az ultrahang képen orrcsont ábrázolódik.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Down-szindróma témában

Közepes kockázat, anyai életkor az indokolhatja

a kromoszóma vizsgálat elvégzését. A lombik beültetés is.

Tanácsom keressen fel Genetikai Tanácsadót. Az összes körülmény ismeretében felvilágosítást kap a lehetséges vizsgálatokról.

Kérdés: 2012. január 20., 18:06; Megválaszolva: 2012. január 23., 20:37
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Down kóros a kisfiam?
Tisztelt Doktor Úr/Nő Kb. 1 hete 8 hónapos kisfiamnál furcsa dolgot vettem észre az arckifejezésén. Nagyon sokat gőgicsél, és mostanában olyan...
Down szindróma
Tisztelt Doktornő/Úr! A kisfiam 30 hétre született. Azt mondták hogy lehetséges hogy Down szindrómája van még nincs meg állapitva, januárban kell...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...