• Nemi élet az első Trimeszterben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-Úr/Dr-Nő! Jelenleg 7 hetes terhes vagyok.Az előzményben volt egy Missed ab.-m.A kezelőorvosom a 4.héten méhszájpolipot talált,ami kb.egy másfél hétig enyhe barnázgatással járt.Az előzmény miatt kaptam Utrogestan kúpot,amit napi 3x1-be kell alkalmaznom.A 6.héten a laborvizsgálatból kiderült,hogy pajzsmirigy alulműkődésem lett(TSH:3,17),emiatt L-Thyroxint szedem.Az lenne a kérdésem,hogy mennyire megengedett a nemi élet ezek tudatàban?Lehetséges vagy jobb megvárni a 12.hetet?Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Kiss György válasza a szexuális élet témában

        Tisztelt Hölgyem ! Tekintettel panaszaira, a házasélet most valóban nem ajánlott,ha Ön úgy itéli meg,várja meg a 12. terhességi hetet is.Fö a biztonság! A méhszáj kimélése az egész terhesség alatt javasolt és a pozitiókat lehetőleg ugy kell megválasztaniuk, hogy a méhszájat minél kevesebb trauma érje. Tisztában kell lenni azzal,hogy az ondó olyan anyagokat is tartalmaz /enzaprost/, ami méhösszehúzódásokat okozhat, igy az aktus utáni toilette is fontos. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. április 04., 23:25; Megválaszolva: 2017. április 11., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó