• Kapcsolat teremtés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!Az a problémám hogy nőkkel nem megy az ismerkedés,mert mikor beszélgetésre kerül a sor,izzadni kezdek és bevörösödik a nyakam és az arcom,ez nagyon kellemetlen számomra!Erre a problémára lenne valami megoldás?Előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a szociális szorongás témában

        Kedves Uram! Ez a szociális szorongás egyik fajtája, amit gyógyszerrel sajnos nem lehet gyógyítani. Ez egy tanult magatartásminta, ami autómatikusan kialkul minden hasonló helyeztben. Valószínűleg az első alkalommal elvörösödhetett, majd hosszasan gondolkodhatott azon, hogy mennyire kellemetlen volt, és félt tőle, hogy újra előfordul. Ez elég ahhoz, hogy minden hasonló szituációban jelentkezzenek a tünetek. A jelenséget úgy tudja megszüntetni, hogy nem foglalkozik vele, hanem minél többet "gyakorolja" ezeket a kellemetlen helyzeteket. Bármennyire hihetetlen is, a partner az esetek jelentős százalékában nem veszi észre a tüneteket, vagy nem tulajdonít nekik jelentőséget. Ha a beszélgetőtársa Önre és a mondanivalójára kíváncsi, akkor nem azt figyeli, hogy vörös-e a nyaka. Ha külső segítségre van szüksége, akkor javaslom a pszichoterápiát.


        Kérdés: 2011. szeptember 04., 16:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 23:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: