• Idegesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/nő. Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy sajnos a férjem beteg lett, mozgásszervi problémák miatt jelenleg nem tud dolgozni,és sajnos az amúgy sem nyugodt természete mostmár próbára teszi az én idegeimet is. Azt teljesen megértem hogy fájdalmai miatt ingerült,de emellett feleslegesnek érzi magát, és minden apró dolgon képes felhúzni magát. Mindennaposak a viták, veszekedések. Próbálok türelmes lenni,de nem könnyű. Orvoshoz nem akar menni, a háziorvos xanax 0.25-öt irt, de nem is szedi mert nem akar függővé válni,és neki amúgy sincs semmi baja. Hogyan lehet ilyen hozzáállásban segíteni? Próbálom támogatni abban,hogy hasznosnak érezze magát az itthonlétben,de ez nem sikerül. Erőszakkal nem tudom orvoshoz vinni, köszönöm segítségét,hogy mivel tudnék segíteni rajta.

        Dr. Veress Dóra válasza a munkanélküliség, agresszió témában

        Kedves Kérdező! A férjét a bezártság és a munkanélküliség viseli meg leginkább. Ajánlatos lenne neki valamilyen olyan fizikai tevékenységet szervezni, amiben levezetheti a felesleges energiáit és amit a mozgásszervi betegsége megenged. Elmehetnének sétálni alkalomadtán, kerékpározhatna, kerti munkát végezhetne, stb. Feleleveníthetné a régi hobbijait, esetleg kereshetne magának valamilyen internetes elfoglaltságot, ami munkát is jelentene nem csak szórakozást. Ha lehet, próbálja kimozdítani otthonról, találkozzanak a barátaikkal, a gyerekeikkel menjenek el közös mozizásra, vagy csináljanak valami olyan programot, ami egy kicsit kizökkenti az önsajnálatból. A Xanax o.25mg-t szedheti nyugodtan, mert ennyitől nem lesz függő, viszont megkönnyítené vele a saját életét is, hiszen neki sem jó egész nap idegesnek és feszültnek érezni magát. Ha nem csökkennek a panaszai, vagy alvászavar is társul a már meglévőkhöz, akkor mindenképp menjenek el a helyi pszichiátriai rendelőbe.


        Kérdés: 2011. augusztus 30., 23:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: