• Lehet hogy hízok majd a Cipralextől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Ur/Nő! Elmentem pszichiáterhez állandó szorongás, idegeskedés miatt.Ő szociális fóbiát diagnosztizált és cipralex gyógyszert írt fel.Azt mondta kb 8 hónapig kellene szedni közben havonta természetesen visszajárni 1 órás "terápiára". Most az interneten utána olvasgattam a gyógyszernek,de sok fórumon írták hogy híztak tőle.Valóban ennyire gyakori mellékhatása a hízás?Mert többek között azért is alakult ki bennem ez a fóbia mert nem tudom elfogadni magamat,mindig találok magamon hibát és ha most elhiznék a gyógyszertől akkor nem hiszem hogy az segítene a problémámon..:S A választ előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a szociális fóbia, szorongás, Cipralex témában

        Kedves Kérdező! A Cipralex egy nagyon jó gyógyszer, ami mellett néha előfordulhatnak mellékhatások. A hízás is ilyen, de nem törvényszerű, hogy Ön is hízni fog a szedése mellett. Ha elkezdi szedni, tudatosan figyeljen oda a táplálkozására, kerülje a nassolást, egyen sok zöldséget és kis zsírtartalmú húsokat, és nem lesz baj. Ha mégis hízni kezdene, akkor orvosa vezetése mellett abba lehet hagyni a gyógyszerszedést, vagy át lehet térni valamelyik másik szerre. A gyógyszer és a havi egy beszélgetés mellett kereshet Ön is olyan oldalakat a neten, ahol segítenek szociális fóbiával küzdőknek, tanulhat relaxálni, meditálni, jógázni. Ez utóbbi nem csak megnyugtat, de az alakot is formálja. Ha van lehetősége keressen fel egy pszichológust vagy pszichoterapeutát, akivel dolgozhatnak a probléma lelki hátterén.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 18:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: