• Miért szoronok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta nem volt párkapcsolatom, elváltam kétszer is. Most van egy tartós , boldog kapcsolatom, de egy idő után nem érzem jól magam a kapcsolatban. Volt már sok próbálkozásom és mind kudarcba fulladt. Szorongok, nyugtalan vagyok, úgy érzem hogy a páromnak kevés vagyok. Próbálok megfelelni, nem tudom önmagamat adni. Ezért sok a vita, amit én provokálok ki. Úgy érzem hogy menekülni kellene a kapcsolatból , akkor lennék önmagam ha egyedül lennék. Persze ez nem igy van, mert nem akarok egyedül élni, főleg idősebb koromban. Nem tudom hogy mi lehet az oka a szorongásomnak, attól tartok hogy gyerekkori trauma, vagy félelem a csalódástól. Kérem adjon tanácsot hogyan tudnám leküzdeni ezt a félelmet, és szorongást. Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a önértékelési zavar témában

        Kedves Kérdező! Ha így érez, akkor két lehetőség merül fel bennem. Az egyik, hogy Ön alapvetően jól gondolja, és tényleg nem összeillő emberek a párjával, még ha úgy is akarja érezni. Ebben az esetben keresni kellene valaki mást, aki mellett őnmaga tud lenni, és nem kapaszkodni ebbe a kapcsolatba, pláne nem kudarcként megélni ezt. A másik lehetőség, hogy önértékelési zavarban szenved vagy fél a boldogságtól. Az érzései miértjén kellene elgondolkoznia, illetve végig gonsolni, hoyg mi vezetett eddigi házasságai és kapcsolatai felbomlásához. Nem ugyanaza a forgatókönyv játszódik le újra és újra? Szerencsére Ön elég sok mindent tisztán lát, így egy-egy hevesebb vita előtt meg tud állni 10 másodpercre és elgondolkozni, hogy előrébb viszi-e az életét, ha úgy folytatja, ahogy éppen akarja? Megéri-e egy vitában kiengedni a feszültséget, vagy jobb békében, szeretetben élni? Ha van rá lehetősége, akkor mindenképp javaslom egy pszichológus, akár párterapeuta bevonását is a dolgok rendezésébe! Valószínűnek tartom, hogy nem csak Önnek kell változni, de az egész kapcsolatukat is újra kell építeni.


        Kérdés: 2011. augusztus 01., 14:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 00:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: