• Pánik.fobia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő !!! Voltam pszihiáternél és kaptam gyógyszert ami cipralex 10 mg 3 szor 0,5 fronton és helexsr retard tabletta .Ezeket szedem de a cipralextől nagyon félek. Tudom hogy nekem kell, magamon tudok a legjobban segíteni de most van hogy tanácstalan vagyok mert ez új és sok a mellék hatása van. Én próbálok minden helyzetben kitartani !!! Már lassan mindentől félek és nehéz így. Nem megy úgy a közlekedés meg semmi ahogy régen.Nagyon köszönöm a segítséget ! Remélem maga is tud benne segíteni mindent megteszek a siker érdekében köszönettel Kállai Gábor .

        Dr. Veress Dóra válasza a Cipralex, hangulatjavító témában

        Kedves Gábor! Én maga mellett állok! Nem írta, hogy mióta szedi a gyógyszereket, így csak általánosságban tudok véleményt mondani. A Ön áltál szedett hangulatjavító egy nagyon jó gyógyszer, számos előnyös tulajdonsága van a többi szerhez képest. Tudnia kell viszont, hogy ez sem mentes a mellékhatásoktól, melyek egy része csak az első hetekben jelentkezik és hamar el is múlik (émelygés, hasi panaszok, fáradékonyság, aluszékonyság stb), némelyek viszont sokáig is tarthatnak (szexuális problémák, alvászavar, stb). Ennek megfelelően lehet, hogy azok a tünetek, ammiket most Ön tapasztal csak átmenetiek, és addig tartanak, amíg hozzászokik a szerhez. Ha néhány hétnél tovább állnak fenn, vagy elviselhetetlenné teszik a mindennapjait, akkor keresse fel kezelőorvosát és keressenek másik megoldást. A hangulatjavítók kb. 3-6 hét alatt érik el a hatásukat, így ne ijedjen meg, ha egy hétnyi szedés után még mindig fennállnak a tünetei!


        Kérdés: 2011. május 17., 23:01; Megválaszolva: 2011. május 20., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: