• Alcsony DIA érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. 31eves két gyermekes anyuka vagyok. Mostanában a vérnyomásom rendesen mérem. (Édesapám szívinfarktusa óta aggódok én is) Eddig a vérnyomásom 130/80,120/70,110/70 volt. Az elmúlt napokban viszont 130/60,120/50,110/50. A második érték nem nagyon akarja az 50et meghaladni. Fejfájás szokott lenni,mellkasban tompa érzés szokott lenni,arc-száj zsibbadás néha szokott lenni. Olyan kérdésem lenne forduljak e kardiológiára ezzel a *problémával* vagy ne? (Napokban készült labor vizsgálat,ami tökéletes lett,semmi eltérés nem volt). Köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A pszichiátraiai gyógyszerek, a meleg, a nem elegendő folyadék bevitel is okozhatja a kissé alacsonyabb (nem veszélyes mértékben) vérnyomást. Egyéb panaszok hátterében nem csak szív probléma, hanem más eltérés is állhat (gyomor reflux, pánik roham például), így amennyiben nem javul a helyzet, háziorvosát keresse fel a további teendők megbeszélésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2018. április 25., 13:53; Megválaszolva: 2018. április 30., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: