• bisorolol melléhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedvea dokornő!4 éve szedem a bisoprolol szivritmusszabályozó gyógyszert. Sajnos nem olvastam el a gyógyszer tájékoztatót. Mióta szedem naponta rémálmaim vannak. Ezzel a problémával elmentem a neorológus szakorvoshoz, aki elmondta hogy ez a gyógyszernek a mellékhatása, nem tudom jól irom-e úgy mondta, hogy a gyógyszertől az agy leblokkol és ezért álmodok vadságokat. Visszamentem akardiológushoz, kértem, hogy változtassa meg más gyógyszerre, sajnos nem jártam eredménnyel, nem csinált semmit, dühös volt, mert időpont nélkül mentem, a nővérke beengedett, annyit mondott menjek vissza fél év múlva. De én ezt az állapotot már nem birom tovább. Nappal teljesen normálisan gondolkodom, pl. rejtvényeket is megfejtek, mindent elvégzek a ház körül, a kertben is minden rendben. Amikor hazajöttem a neorológus doktornőtől akkor már elolvastam a beteg tájékoztatót, sajnos több olyan káros hatása is van amitől szenvedek, pl orrfolyás, halláskárosodás, izomgörcsök a lábszárakon, hajhullás, rendszertelen szivverés,hideg érzés a lábakon,mellkasi fájdalom, ettől mindtől szenvedek, de ezeket el lehet viselni, de a rémálmokat azt már nem birom tovább inkább nem veszem be a gyógyszert. Kértem időpontot másik kardiológushoz, november 29-ére kaptam.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívritmus gyógyszer témában

        Kedves Kérdező, egyik típusú bétablokkolóról (ilyen az Ön által szedett bisoprolol) egy másik fajtára (pl. metoprolol hatóanyag) a háziorvos is átállíthatja, beszélje meg vele. Nem biztos, hogy a gyógyszertől van a rémálom, de egy próbát megér. Az új gyógyszer beállításakor mérjen gyakrabban vérnyomást és pulzust, segíthet a pontos adagolás megállapításában. Kb. egy héttel a szedés elkezdését követően EKG ellenőrzés is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. augusztus 25., 04:32; Megválaszolva: 2017. augusztus 27., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: