• Bal hónaljba sugárzó, szívtájéki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Mostanság gyakran fáj bal oldalt a szív környékén, tompa, váll felé sugárzó fájdalom de nem folyamatos hanem csak másodpercekre jelentkezik, de sokszor egymás után. A bal bordaív alatt is szokott általában fájni, régebben ott fájt, most meg a szívem környékén. Colon, és gyomortükrözés volt, illetve hasi natív MR, hasi UH is. Mind negatív. Főként nyugalomban jelentkezik a dolog. Nagyfokú fáradékonyság, illetve emésztési gondokkal, puffadás, hasmenés stb küzdök, a hasam gyakran fáj. Egyedül a szívemet nem nézték még. Arra gyanakszom hogy az emésztőrendszer és a szívtájéki fájdalom összefüggenek. Lehet csak olyan banális ok mint a Roemheld-szindróma okozza, de nekem gyanúm van rekeszizom szakadásra, sérvre is, szóval a kérdésem az hogy hogyan tudom ezt pontosan kideríteni? Tehát milyen kardiológiai vizsgálatra menjek ami a Roemheld szindrómát igazolja? Holter EKG? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a Reflux? szívbetegség? témában

        Kedves Kérdező! Nyeléses röntgen vizsgálat kimutathatja a nyitott gyomorszájat illetve a nyelőcsőbe kerülő gyomortartalmat. A probléma valóban okozhatja a panaszokat. Ha a reflux betegség illetve nyelőcsősérv igazolódik, akkor ennek életmódi illetve gyógyszeres kezelése szükséges. (lefekvés előtt 3 órával már ne egyen, nagy mennyiségű folyadékbevitelt este már kerülje.) A leírt terhelhetőség csökkenés miatt EKG és szív ultrahang vizsgálat is javasolt szívbetegség kizárására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. június 11., 15:47; Megválaszolva: 2017. június 11., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: