• Magas pulzus nyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő /úr! Az utóbbi hetekben arra lettem figyelmes hogy a két vérnyomás értékem között félelmetesen nagy a különbség (előtte nem mértem évekig így nem tudom mióta áll fent ez az állapot pontosan) általában ilyen körüli értékek vannak: 13050. Ennek mi lehet az oka? Sportolhatok így vagy míg nem vizsgálják ki teljesen a problémát hagyjak fel vele? 4 éve állapították meg hogy mitrális prolapsusom van, de akkor a doktornő azt mondta hogy mindent csinálhatok ahogy eddig mert ez egy jó indulatú betegség. Laborom két hete volt ott nem volt semmi problémám. Pajzsmirigyem rendben van és nem vagyok vérszegény se.Ezen kívül asztmam van.

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg, néhány éve készült szívultrahang vizsgálat sok problémát kizárt. Önnek azonban igaza van, valóban nagyobb a szisztolé és diasztolé közötti különbség a szokásosnál. Érdemes lenne kardiológiai kontroll vizsgálatra elmenni (EKG, fizikális vizsgálat és kontroll szív ultrahang javasolt). Lelet birtokában lehet a továbbiakról dönteni, addig a kifejezett nagy fizikai terhelést kerülje lehetőleg. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. május 01., 13:55; Megválaszolva: 2017. május 02., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: