• Dr. Szappanos Zsuzsanna

        neurológus Szeretnék kérdezni tőle

        666

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        neurológus

        Bemutatkozás:


        Születési hely és idő: Budapest, 1949. 01. 26.



        Iskolai végzettség



        SOTE Általános Orvosi Kar 1973.

        Neurológia szakvizsga: 1979.



        Munkahelyek:



        Szakorvosi tevékenységemet 2000 óta a Med plusz Serv Bt. nevű vállalkozásom keretében végzem. telefonos elérhetőség: +36/30-241-6611, e-mail: [email protected]

        1999. óta személyes közreműködőként dolgozom a Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Kft. kiskovácsi kórházban, a neurológia szakrendelésen, ahol EEG vizsgálatokat is végzek (Telefon: +3626-525-620)

        2004. óta a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház neurológus konziliárusa vagyok.

        Budapesten a HungariaMed-M Kft. XIII. Jász utcai rendelőjében is elérhető vagyok.

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Szappanos Zsuzsanna legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező ! A koponya MRI és MRA vizsgálat által leírt diagnózisok klinikai jelentőséggel nem bírnak.Mindkét esetben anatómiai fejlődési variációról van szó, mely az agyhártya, illetve az agyalapi erek területén mutatkozik.Önmagában egyik sem kóros, ezért sem műtéti, sem egyéb beavatkozásra nincs szükség. A migrén lehető legjobb komplex kezelése ,( gyógyszer + életmód) továbbra is javasolt. Minden jót kívánok.Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A háromosztatú ideg (nervus trigeminusz)ellátási területén jelentkező fájdalom, érzészavar esetén először az érintett területek betegségeit kell kizárni. Ez az Ön esetében megtörtént.A hidegfrontra jelentkező panasz fájdalomcsillapítóra jól reagál. Az én praxisomban gyakori eset, hogy az első negatív vizsgálatok ellenére a háttérben mégis kiderül valamilyen fogászati góc. Annak valószínűsége, hogy az említett ideg a központi idegrendszer területén sérülne, nagyon csekély.Várhatóan a koponya CT vizsgálat is negatív lesz.Nem kellene aggódnia, két hét várakozási idő ebben az esetben nem jelent semmilyen veszélyt az Ön számára. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A leírt panaszok, fejfájás, látótérkiesés, zsibbadás önmagában nem jellemző SM-re, ezek a tünetek sorban el is múltak.A bal oldali homloklebenyben a kéreg alatt elhelyezkedő apró jelgazdag folt nem jellemző SM betegségre,emiatt ne aggódjon. A bőrön található kisebb nagyobb hemangioma veleszületett,jóindulatú érdaganat, az esztétikai problémán kívül panaszt többnyire nem okoz, Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Az orvos válaszol rovatot komolyabb kérdések,egészségügyi, orvosi problémák megbeszélése, tanácsadás céljából hozták létre.Az Ön által írt kérdés nyilván komolytalan,most viccnek veszem, de ha továbbra is hasonló kérdésekkel keres meg, egyáltalán nem fogok válaszolni. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A progresszió mértéke egyéni, azt előre kiszámítani nem lehet, ezért az esélyeket latolgatni nem érdemes. Súlyos betegek nézegetésével feleslegesen stresszeli magát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Bár amit az utóbbi időszak munkahelyi terheléséről ír,napra kiszámolva 8+5 óra számítógép előtt töltött idő valóban extrém mértékű terhelésnek számít.Önmagában, 22 éves korban a fáradtságot 3 hét alatt ki kellett volna pihennie, regenerálódhatott volna.A rosszullétek azonban testi tünetekkel járó pszichiátriai zavarra utalnak.A leírt tünetegyüttes konkrétan pánik betegségre jellemző, de egyéb is lehet a háttérben, ezért azt javasolom, forduljon minél előbb pszichiáter szakorvosához. Ha már kapott beutalót vizsgálatokra, azt azért mindenképpen végeztesse el. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Csatlakozom az előttem szólókhoz, és megismétlem előzőleg már egyszer leírt véleményemet. Az arc aszimmetriája természetes jelenség, önmagában nem jelent arcideg bénulást, főleg nem olyan súlyos betegségeket, melyeket Ön e mögött beképzel. Ne olvasgasson tovább ,próbálja meg érdeklődését egészséges, korának megfelelő dolgok felé terelni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Panaszait az LV-SI. résben kialakult porckoronsérv okozhatja, mely a kilépő ideggyököt eléri és kis fokban nyomja is. Miután kifejezett fájdalmat nem érez, a gyógytorna, és egyéb fizikoterápia hasznos lehet.Nem utolsósorban azt is javasolom, mentálisan tegye helyre magát, mert minden lelki egyensúlyzavar hatással van a fizikai állapotra, a panaszokat felerősíti. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A leírt panaszának számomra nincs betegségjelző értéke.Reméljük, ahogy jött, el is múlik. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A 22 éve történt eset valóban alkalmi rosszullét lehetett. A közelmúltban történt eszméletvesztés létrejöhetett alacsony vércukor, alacsony vérnyomás következtében is.Epilepszia ennek alapján nem igazolható. Ami a koponya CT-t illeti,negatív volt.Nem értem, miért kellett tovább menni MRI vizsgálatra,de ez is megtörtént. A vizsgálat által kimutatott fehérállományi laesiók azonban jelenleg klinikai szempontból nem értékelhetők. A leírt eltérések igen gyakran mellékleletnek számítanak, mely a "kedélyek borzolására "alkalmas, egyébre nem. Jó lenne azonban, ha a jövőre nézve tudomásul venné, hogy Önnek kiegyensúlyozott életvitelre van szüksége, mert hajlamos az alkalmi rosszullétekre. A többit majd a neurológusa elmondja. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Ön sajnos tudja, hogy hypochonder,és a panaszai pontosan ráillenek erre a kellemetlen pszihiátriai betegségre.Ma agydaganattól retteg, holnap mástól fog.A koponya CT el fog készülni, biztosan negatív lesz, de ez Önt nem fogja megnyugtatni.A valódi hipochondernek nem elég bizonyíték az összes elvégzett vizsgálat negativitása sem,továbbra is megmarad benne a hajlam a képzelt betegségekre. Nyugtató szó helyett hatásos gyógyszerek kellenének, melyek indokolatlan félelmeit csökkentik.Leghatásosabb az lenne, ha pszichológus is foglalkozna magával. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! A gerincen látható eltérések fiatalkori,( részben örökölhető) gerinc,a csigolya és porckorong gyulladásos betegségének következményei, tehát nem friss, hanem régebbi keletű.Ez igen gyakran észrevétlenül zajlik, csak később kerül diagnosztizálásra rtg. alapján.Neve: Scheuermann kór.Emellett a VIII csigolyán összeroppanás is látható.Ennek oka csontritkulás, és/vagy trauma lehet. Nem tudom, a panaszai milyen jellegűek voltak,miért a háti szakaszról készültek felvételek.Összességében itt neurológiai szövődményre utaló eltérések nincsenek. Érdemes lenne a vizsgálatit kiterjeszteni az ágyéki gerincszakaszra is.Csontritkulás mérése is javasolt. Sürgős beavatkozás a vizsgálat alapján nem szükséges, kezelése komplex fizikoterápia, gyógytorna, fürdő, stb. lehetséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Édesapja betegsége láthatóan érzékenyen érintette, de szerencsére,Ő teljesen felépült.Megnyugtatom, hogy a stroke nem örökölhető.Különösen nem kamaszkorban. Felesleges magát figyelgetnie, és édesapja tüneteihez hasonló jelenségeket keresgélnie magán, mert amit leír, az csak a félelmeinek a testi kivetítése,egész biztosan nem áll mögötte agyi érbetegség. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Panaszát nem tudnám összehozni az epilepszia betegséggel, hiszen, mint írja, 6 éve tünetmentes. Jelenlegi panaszát stressz váltja ki. Ez ügyben jó lenne átgondolni, konkrétan mi okozhatja a fél éve tartó rossz idegállapotát? Ha van valami elképzelése, akkor próbálja meg kiiktatni ezt a zavaró tényezőt.Család, barát,otthon, munkahely,számtalan bennünket körülvevő körülmény szóba jöhet, ami előidézhet az Önéhez hasonló egyensúlyzavart.Részemről ez csak találgatás lenne. A többivel nyugodtan várjon kezelőorvosára, aki szükség esetén a megfelelő gyógyszerrel is el fogja látni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna
        Kedves Kérdező ! Mivel nem szeretnék bővebb elektrofiziológiai magyarázatba bocsátkozni, ezért csak annyit mondanék,ez a sérült ideg normálistól eltérő ingerülete, egyfajta működészavar. Örökké nem kell ezzel élni,panaszai idővel javulni fognak. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna