• Dr. Papp Géza

        Sebész

        326

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        Sebész

        Bemutatkozás:

        Jelenleg nincs létrehozott önéletrajz, kérjük, látogasson vissza később!
      • Hirdetések
      • Dr. Papp Géza legutóbbi válaszai
        Kedves Kérdező! A panaszai között bár nem szerepel a láz, de felmerül egy kisebb tályog lehetősége is. Sebészeti vizsgálat megfelelő, nem proctologiai kerdes. A fényképen nem lehet látni semmilyen körös eltérést, vélhetően a bőr alatt kell keresni az okot. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Legyen bátran terhére másoknak. Vagy menjen le a rendelőbe. Sérv ettől nem lesz. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! A 3 hetes gyógyulási folyamat nem szokatlan ilyen óriási tályog esetén. Otthoni kötözés és heti sebellenőrzés mellett 1-2 hónap alatt a sebe meggyógyul. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Vélhetően már "elég " jól érzi magát és el kezdett aktívan mozogni. Ez persze fokozott érzékenységet okoz a műtéti sebben, arra figyelmezteti, hogy kímélje magát, a műtét utáni 6. hétig. A csomóit pedig kenje fekete nadálytő krémmel. Ha ennek ellenére a csomók megmaradnak, 6.heten menjen kontrollra. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Igazan megnyugtatót mondani nem tudok. Kezelése helyesen van beállítva, Így nehéz hozzátenni. A sipolyok gyógyulását sebészi módszerrel elősegíteni bizonyos esetekben lehetséges, de ez csak vizsgálattal lehet megmondani. Keressen fel Crohn sebészetben jártas sebészt. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! Panaszmentes cholesterol polip nem indokol műtétet. További vizsgálat sem indokolt. Javasolható diéta, testmozgás, táplálék kiegészítő elhagyása. Kontroll 1 év múlva, vagy panasz eseten. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Zsuzsa! Először is nem tudok biztosan és megnyugtatóan válaszolni, mert ez egy összetett, emlosebeszeti vizsgálatot is igénylő kérdés. Javaslatom: várja meg a core eredményét, utána a kezelőorvosa vigye el onkoteambe, így kaphatja meg a leginkább önnek megfelelő kezelést. Üdvözlettel Papp Géza
        Kedves Kérdező! A fájdalom általában figyelmeztetés a kíméletre. Vegye komolyan. Jelenleg vizsgálat nem indokolt, hisz tenni úgysem tudna semmit sem. Üdvözlettel dr. Papp Géza
        Kedves Erik! A gyógyulást segítendő nem tudok javaslatot tenni. Rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges. Üdvözlettel dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! A felfúvódás oka nem a CO2 gaz, hanem maga a műtét. Változó ideig tart, de kb. egy hét alatt megszűnik ez a kellemetlen tünet. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Jelenleg fájdalomcsillapítót kell szednie a zarójelentés szerint, gondolom. A hazabocsájtás után kb. 1héttel gyulladást kell ellenőrizni vérvétellel. Utána a tünetek függvényében kell orvoshoz fordulnia, ebben a háziorvos segít. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező, a műtét után 3 hónapig érdemes türelmes lenni, ha ilyen jellegű panasza van "csupán". Ebben a szakaszban ez normálisnak, elfogadhatónak tűnik. A 3. hónaptól óvatos, fokozatos tornáztatással, erősítéssel tudja majd a gyógyulást elősegíteni. Üdvözlettel:
        Kedves Kérdező! Nem természetes ez a folyamat, de elképzelhető, hogy valamilyen szövődmény is kialakult. Ez előfordulhat bármely műtét kapcsán, erről a kezelő orvossal lehet/ kell egyeztetni. Üdvözlettel Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! Szerintem nem daganat, de biztosat a végleges szövettan mondhat. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza
        Kedves Kérdező! A műtéti eljárás természetes eleme a kapcsos varratsor, ez a legkorszerűbb eljárás. A panaszai vélhetően a műtét utáni tüdő állapottal függ össze, keresse fel tüdőgyógyász orvosát és háziorvosát, fájdalomcsillapító, hörgőtágító, nyákoldó kezelés, gyógytorna beutalás céljából. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza