• Dr. Fáklya Mónika

        endokrinológus, gyermekgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        2105

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Bemutatkozás:


        1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.



        Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.



        Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.



        2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.



        A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.



        Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.



        Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Fáklya Mónika legutóbbi válaszai
        Tisztelt kérdező! Korának megfelelő hormonszintek. Az FSH érték emelkedése már a változó kor legelejét jelezheti.
        Tisztelt kérdező! Ezek az értékek nem mutatnak pajzsmirigy betegséget.
        Tisztelt kérdező! A védőoltás nem okoz betegséget. A baba székletét mutassa meg gyermekorvosának, ő el fogja dönteni, hogy beadható-e az oltás, vagy nem.
        Tisztelt kérdező! Sajnos ilyen oktatást nem tudok vállalni. Beszerezheti az endokrinológiai betegségek szakkönyvét, de nem hiszem, hogy alapképzettség nélkül hasznát venné. Az endokrinológia nagyon szerteágazó terület, csak a ráépített szakvizsga 2 éves. Ha panasza van, inkább keressen fel szakorvost, mert előképzettség nélkül nem fogja tudni a panaszokat vagy tüneteket megfelelően értelmezni.
        Tisztelt kérdező! Ne aggódjon, ennyi idő alatt, ha az esés komolyabb gondot okozott volna, már lenne más tünete is. Inkább a fogzási fájdalom miatt lehet nyugtalan.
        Tisztelt kérdező! Nagyon sok minden állhat gyermekkori magas vérnyomás hátterében,itt ezeket nem lehet felsorolni. Sajnos a várólistákat nem tudom rövidíteni, de ha a háziorvos úgy ítéli meg, sürgősségi beutalót is írhat.
        Tisztelt kérdező! A karon és a lábon levő szőrzet inkább alkati eredetű szokott lenni, de kétség esetén gyermek-endokrinológiai szakrendelés felkeresése javasolt.
        Tisztelt kérdező! Nem szükséges hamarabbi vizsgálati időpont miatt más rendelésre bejelentkezni, elegendő az október. Aggodalomra jelenleg nincs oka, de a göböt valóban tovább kell vizsgálni.
        Tisztelt kérdező! Nem szívesen avatkoznék bele más szakorvos munkájába, így arra kérem, hogy keresse fel az orvosát!
        Tisztelt kérdező! Az áll alatti nyirokcsomó duzzanatoz okozhatták az ön által leírt fog- és szájbetegségek. Vannak ezen a területen is nyirokcsomók, nyaki ultrahang vizsgálat szóba jön, ha azóta sem múltak el a panaszai.
        Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigy gyulladása van, ami pajzsmirigy működési zavarhoz vezethet. A TSH-t vélhetően elírta- egy tizedes vessző kimaradt- és az 4,72 mIU/ml. Ez a felső határ közelében van, ami miatt kis adagú hormonpótlás már szóba jön. Szelén szedése még javasolt. Keressen fel endokrinológust!
        Tisztelt kérdező! Az ön életkorához ez valóban magasabb érték a kívánatosnál. Érdemes lenne az okát kideríteni, hogy annak megfelelően lehessen kezelni.
        Tisztelt kérdező! Nincs rosszindulatú sejt a lelet szerint az ön pajzsmirigy göbjében. A hormonpótlást viszont akár másik készítménnyel, de folytatni javaslom.
        Tisztelt kérdező! Leginkább PCOS szindróma gyanúja merül fel a tünetek alapján. Keressen fel endokrinológust és javaslom hogy váltson életmódot. a helyes táplálkozás és a testmozgás fokozása sokat javíthat a panaszokon.
        Tisztelt kérdező! Igen, lehet.