• Dr. Fáklya Mónika

        endokrinológus, gyermekgyógyász Szeretnék kérdezni tőle

        2168

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Bemutatkozás:


        1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.



        Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.



        Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.



        2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.



        A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.



        Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.



        Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Fáklya Mónika legutóbbi válaszai
        Tisztelt kérdező! Ezek az eltérések jelenleg teendőt követésen kívül nem érdemelnek.
        Tisztelt kérdező! Endokrinológus felkeresése javasolt. Ezek ugyan enyhe eltérések, de az édesanyja már nem annyira fiatal, így nem tudok vizsgálat nélkül tanácsot adni. A Metothyrinnel ha szívgyógyszerrel beállítható a szívműködés, a magam részéről egy kontroll vérvételig várnék, hogy valóban ilyen-e az eredmény, esetleg milyen irányban mozdul el.
        Tisztelt kérdező! Most megfelelő a pajzsmirigy gyógyszeres beállítása, így nőgyógyász felkeresését javaslom.
        Tisztelt kérdező! A betegség szívzörejt okoz, és így a gyanú felvethető a háziorvos által is, de pontos diagnózishoz csak gyermekkardiológiai vizsgálattal juthat.
        Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigy gyulladása van, és e mellett egy olyan eredménye látszik, ami fokozott véralvadékonyságot jelenthet, ami a vérrögösödési hajlamot növeli. A pajzsmirigy működését rendszeresen ellenőrizni szükséges, hogyha ez a gyulladás működési zavart okoz, akkor kezelni is kell. A betegség másik neve Hashimoto thyreoiditis, a honlapomon megtalálja a rövid leírását.
        Tisztelt kérdező! A gyógyszer szedése mellett agyalapi mirigy képalkotó vizsgálata javasolt. (MRI)A szedett gyógyszer megfelelő, az adagon még állítani kell.
        Tisztelt kérdező! Gyermek-endokrinológiai kivizsgálását javaslom a gyermeknek, mert a háttérben kezelendő betegség is állhat.
        Tisztelt kérdező! A tónusosság megfelelő minőségű és mennyiségű edzéssel érhető el. Nem gondolom, hogy a fg. tablettának van ehhez köze. Alapvetően ezek kis mennyiségű hormont tartalmaznak, és a mai modern készítmények nem okoznak többnyire ilyen jellegű panaszt.
        Tisztelt kérdező! A két petéjű babák csak annyira hasonlítanak egymásra, mint az eltérő időben született testvérek, nem lesz egyforma a fejlődésük. Gyermekorvosuk gondolom követi a babákat. Jelenleg nem látok nagyobb gondot.
        Tisztelt kérdező! Terhesség után előfordul, hogy a pajzsmirigy működése zavarttá válik, ami többnyire átmeneti. A folyamat lefolyásának követésére vérvételi kontrollt javaslok. A gyógyszer elkezdését addig elhalaszthatja. Endokrinológus felkeresését javaslom.
        Tisztelt kérdező! A hízás hormonális okait endokrinológiai szakrendelésen tudják kizárni. Ha nem igazolódik hormonális ok a háttérben, akkor az életmódváltás a megoldás.
        Tisztelt kérdező! Önmagában az, hogy látják ezeket az eltéréseket nem ad okot az aggodalomra. A göbök rossz- vagy jóindulatú voltának elkülönítése fontos, ezért javasolták ezt a vizsgálatot.
        Tisztelt kérdező! Ezekkel az értékekkel minden esélye megvan a babavállalásra. A minimális eltérések ezt nem fogják akadályozni.
        Tisztelt kérdező! A babát érdemes lenne megmutatni gyermekorvosnak, mert ilyen eset hátterében állhat betegség. Az anyuka vegán életmódja erre nincsen hatással.
        Tisztelt kérdező! A göbök UH követése javasolt, egyéb teendő jelenleg nincsen.